Ambulantele s-au luptat din nou cu nametii pentru a ajunge la pacienti

30 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Din pacate, doua femei au decedat, in ciuda eforturilor echipelor medicale de a le salva.

 

ambulanta_zapada_SIM3803_a79b532b94Ninsorile abatute in ultima vreme peste judetul Buzau si celelalte zone din estul tarii au creat din nou numeroase probleme, multe dintre ele legate de dificultatea echipajelor de pe ambulante de a ajunge la pacienti. In judetul Buzau, o ambulanta plecata sa acorde primul ajutor unei paciente cu edem pulmonar, din Cilibia, a ramas inzapezita pe drum, fiind nevoie de interventia unui utilaj de la Drumuri Judetene pentru a-i deschide calea. Incidentul a intarziat interventia cu cateva zeci de minute, dar in cele din urma ambulanta a ajuns la pacienta iar aceasta a fost transportata la spital. In acelasi timp, un echipaj de politie a intervenit pe raza satului Campeni din comuna Amaru, pentru a prelua un copil cu probleme medicale. Acesta a fost transportat cu o masina de politie pana la o ambulanta din cadrul SAJ Buzau, fiind apoi preluat de echipajul medical. Tot politistii au intervenit si in localitatea Caragele, de aceasta data impreuna cu un echipaj de la Drumuri Judetene si o ambulanta, pentru preluarea unei paciente cu lipotimie. Aceasta a primit primul ajutor de la echipajul medical, dar a refuzat sa fie transportata la spital. De asemenea, la Valcelele, a fost nevoie de interventia unui echipaj ISU care s-a deplasat cu o senilata pana la o locuinta din localitate, pentru a prelua un copil cu probleme de sanatata. Acesta a fost transportat cu senilata pana la o ambulanta SMURD, fiind preluat de paramedici.

 

ambulanta iarna  buzauDin pacate, in tara au existat si cazuri mai grave, in care pacientii nu au mai putut fi salvati. Astfel, doua femei au murit in judetele Vaslui si Constanta, dupa ce ambulantele au ajuns la ele cu intarziere, din cauza zapezii. Victima din Vaslui avea doar 25 de ani si a decedat in urma unui stop cardiac, in timp ce ambulanta care trebuia sa o preia ramasese inzapezita. Catre locuinta tinerei a fost trimisa si o senilata, intervenind si un utilaj de deszapazire, timp in care pacienta aflata deja in stop cardio-respirator a fost preluata de o masina a Primariei si transportata la ambulanta care nu se mai putea deplasa. In ciuda manevrelor de resuscitare care au durat mai bine de 30 de minute, pacienta nu a putut fi readusa la viata, medicii fiind nevoiti sa constate decesul.

A doua victima este o gravida Tulcea, care nu se afla in evidente ca fiind insarcinata. Aceasra si-a ascuns sarcina si nu a mers la niciun consult, astfel neputand fi depistata din timp o complicatie foarte grava pe care o dezvoltase. Ieri dimineata i s-a facut rau, a fost preluata de o ambulanta, insa pe drum a intrat in stop cardio-respirator si a decedat. Si in acest caz interventia ambulantei a fost ingreunata de zapada cazuta din abundenta.


Categorii: Actual, Ambulanta, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*