Pentru pacientii in stare grava din zonele izolate, salvarea a venit din cer

28 ianuarie 2014 | 0 comentarii |

In cursul zilei de luni, acestia au fost evacuati cu ajutorul elicopterelor si transportati la Buzau pentru ingrijiri medicale, iar actiunile de salvare aeriana vor continua si in cursul zilei de azi.

 

bolnav salvat de elicopter prin nameti (4)Deindata ce vremea a permis, multe dintre urgentele medicale aparute pe raza judetului Buzau au fost preluate de elicopterele Ministerului de Interne, care, in cursul zilei de luni au efectuat 12 misiuni, aducand la Buzau mai multi pacienti in stare grava la care nu s-ar fi putut ajunge pe cale terestra, ori s-ar fi ajuns cu mare intarziare din cauza nametilor. Dupace a fost decretata starea de alerta, un elicopter SMURD si un alt elicopter apartinand Inspectoratului General al Aviatiei  au fost trimise la Buzau, iar pe parcursul intregii zile de luni au efectuat misiuni medicale.

Astfel, 12 persoane cu probleme grave de sanatate au fost preluate din diferite zone izolate ale judetului si transportate pe calea aerului la Buzau, unde au fost preluate de echipaje de la Abulanta si SMURD si transportate apoi la spital. Cele mai grave cazuri care au beneficiat de ajutorul pilotilor de la MAI au fost cel al unui barbat de 37 de ani din Smeeni, intoxicat cu monoxid de carbon si al unei femei din Robeasca ce suferise o fractura de col femural.

 

copil-adus-elicopter-bucuresti-buzau1_2_7b6596d30fPunctul de aterizare pentru cele doua elicoptere a fost instituit la Stadionul de Atletism, care a fost curatat de zapada de catre pompieri si militari, la misiunile de preluare si transport al pacientilor catre spital participand doua ambulante din cadrul SAJ Buzau, o autospeciala SMURD pentru transport victime multiple si  8 paramedici, ajutati de un echipaj de politie si de militari.

In paralel cu misiunile de salvare aeriana, Centrul ce Comanda instituit la nivelul judetului s-a ingrijit si de pacientii dependenti de dializa, aflati in zone izolate, facandu-se eforturi impreuna cu autorititile locale, politistii si jandarmii, pentru ca 21 de bolnavi sa beneficieze la timp de sedintele de hemodializa.

Tot in cursul zilei de ieri, doua autosenilate apartinand ISU au fost trimise in misiune prin nameti la Badeni si Scutelnici pentru a prelua doua cazuri medicale. Toti pacientii, fie ca au fost adusi cu elicopterul, fie cu senilatele sau chiar cu masinile de politie au fost adusi la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, unde au fost triati, li s-au acordat ingrijirile medicale necesare si apoi au fost repartizati pe sectii.

 

drum_inzapezit_23581300La aceasta ora, starea de alerta se mentine in judetul Buzau, de maine meteorologii anuntand o noua repriza de viscol ce ar putea duce din nou la blocarea cailor de acces pe care autorititile reusisera sa le deszapezeasca in parte. DN 2 E 85, principala sosea ce tranziteaza judetul, a fost deblocat, find deschis circulatiei vehiculelor cu masa mai mica de 7,5 tone. De asemenea, pe drumul spre Ploiesti se circula cu restrictie pentru vehiculele cu o masa mai mare de 3,5 tone. Au fost suplimentati politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, in 6 dispozitive de blocare din totalul de 31 şi au fost constituite 5 echipe de patrulare, indrumare şi restrictionare a circulatiei pe DN2 E85, pe tronsoanele Buzau – limita cu judeţul Ialomita şi Buzau – limita cu judetul Vrancea.

Politistii din cadrul posturilor de poliţie comunale au acordat sprijin Comandamentelor Locale, din oficiu şi la solicitarea acestora, in 78 de localitati afectate de ninsorile abundente.

La aceasta ora, in judet mau sunt blocate 22 de drumuri judetene, iar trei drumuri nationale sunt inchise. Aseara, localitatile Chiojdu, Scutelnici si C.A. Rosetti erau afectate partial de intreruperea energieie elctrice, un numar de 280 de consumatori neavand curent in locuinte.

 

646x404Actiuni similare au avut loc si in judetela Vrancea si Braila, pe teritoriul carora a fost decretata, de asemenea,  starea de alerta. Elicopterele de la MAI au efectuat si aici mai multe zboruri medicale . In Vrancea, sapte pacienti ce necesitau dializa, o gravida, un copil de cinci luni si o femeie ce suferise un traumatism sever au fost transportati cu elicopterul din localitatile de domiciliu si apoi preluati de ambulante si dusi la spital.

Din pacate, elicopterul SMURD solicitat de autotititile brailene pentru preluarea si transportul a doua gravide, nu a putut ajunge din cauza conditiilor meteo nefavorabile, astfel ca echipajele de salvare s-au luptat ore in sir cu nametii pentru a ajunge la paciente cu ambulantele.


Adaugati un comentariu


 

*