Apel umanitar: S-o ajutam pe Diana sa traiasca!

3 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Tanara a fost diagnosticata cu o boala extrem de grava si de agresiva, iar pentru a-si putea continua tratamentul, in strainatate, are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Chiar si cu un share puteti ajuta!

 

Diana Jurubita

Diana Jurubita

Multi dintre buzoieni o cunoasteti. Ati fost colegi la Scoala Generala „G. E. Palade” din municipiu, ori la Colegiul „Mihai Eminescu”. Altii, buzoieni sau din alte zone ale tarii ati fost colegi cu ea la ASE Bucuresti, unde Diana Jurubita a absolvit cursurile in 20111 si masterul in 2013.

Diana Jurubuita (Dima) are doar 27 de ani si de curand si-a intemeiat si propria familie. Impreuna cu Adrian Jurubita, sotul ei, si-a facut sperante, proiecte, aveau tot viitorul in fata si nu trebuia decat sa se bucure de viata.

Din pacate, in urma cu cateva luni, o boala cumplita cu care tanara a fost diagnosticata le-a naruit toate visele. A urmat sfaturile medicilor din Romania inca din luna mai a acestui an, de asteptare si supraveghere a „masei” prezente in maduva, sub un tratament cu dexametazona sau medrol. In luna august, odata cu repetarea RMN-ului a aflat o concluzie dureroasa: tumora se marise si totodata si-au facut aparitia si coltii bolii: sensibilitatea mainii drepte scazuse.  La sfatul medicilor, la inceputul lunii septembrie a plecat de urgenta in strainatate, la Viena, unde spera ca are mai multe sanse, insa sperantele i-au fost taiate de acelasi verdict: „intramedullary spinal low grade tumor”, inoperabila, din cauza lezarii nervilor (motori si respiratori). Totusi i s-a indicat o biopsie pentru a avea certitudinea ca nu era vorba despre o mielita. Simptomele deja deveneau incisive (mana dreapta era 70-80% pierduta senzitiv si motor).

 

Diana si sotul ei

Diana si sotul ei

In octombrie i s-a ivit o sansa din partea unui doctor de la International Neuroscience Institute Hannover – Germania ce poate opera astfel de tumori cu monitorizarea nervilor, insa cu costurile au fost pe masura (50 000 euro).

Cu noroc, un adevarat miracol, depozitul a fost creat. Cu sufletul la gura aflam ca operatia a decurs normal, insa ni se transmite si o veste tragica: tumora nu a putut fi inlaturata (este prinsa intre vertebrele C2-C6 ), ci scoasa doar o mica parte, pentru biopsie. Farama de speranta pe care ne-o cladisem s-a spulberat la aflarea rezultatului partial al biopsiei: Astrocitom gradul 3”, explica sotul tinerei, cerand ajutor pentru a o salva.

Dianei i s-a recomandat sa inceapa imediat sedintele de radioterapie combinate cu chimioterapie, urmarite indeaproape prin analize saptamanale de sange de catre medicul oncolog si cel specializat in radioterapie.

Diana incepuse sa se simta mai bine, parca si psihic era pregatita de lupta cand, rezultatul final al biopsiei a cazut ca un nor de plumb: „High Grade Diffuse Midlime Gliome cu mutatie H3k27M” – un cancer extrem de agresiv – glioblastom difuz cu evolutie rapida.

Dupa a 11-a sedinta de radioterapie starea tinerei s-a inrautatit, necesitand transfuzii de sange si trombocite (costul acestor transfuzii fiind de 600 euro), iar ambele terapii (radioterapia si chimioterapia) s-au oprit pentru a lasa organismul sa se refaca. Corpul ei firav nu a rezistat sedintelor de radioterapie ajungand ca nivelul de hemoglobina, leucocite si trombocite sa fie aproape de 0.

 

diana jurubitaDin pacate, datorita complicatiilor, a analizelor, precum si a tratamentelor suplimentare, costurile s-au ridicat foarte mult, iar fondul initial de 50.000 euro, constituit pentru operatia de largire si depresurizare a maduvei spinarii, plus biopsie s-a epuizat.

Vazand ca acest tratament este foarte dificil si oarecum ineficient, iar datorita complicatiilor aparute a fost necesara oprirea lui, cei doi tineri au cautat alternative: una s-a ivit la o clinica din Koln, unde se fac tratamente bazate pe imunoterapie, dar bariera financiara, alti 50 000 euro, este acum mult prea mare pe pentru familia tinerei, care nu-l poate acoperi!

Momentan, analizele de sange efectuate in ziua de Craciun arata o stabilizare (desi inca valori foarte mici) a hemoglobinei si leucocitelor, insa trombocitele au scazut iar, asa ca marti a fost nevoie de inca 2 transfuzii, probabil ca vor mai fi nevoie de inca 2 in jurul anului nou. Iar in continuare injectii acasa, cu filgrastim. Doctorul oncolog are mari sperante ca dupa 3 ianuarie totul sa revina in limite, nu neaparat normale, decente, astfel incat sa poata relua radioterapia. Iar pe 4 ianuarie avem iar programare la clinica de imunologie din Koln (IOZK), pot doar sa sper ca de data asta vom ajunge”, este speranta disperata a sotului Dianei.

Exprimandu-si multumirea si recunostinta fata de toti cei care i-au ajutat pana acum si sperand ca Diana va primi in continuare sprijin, Adrian Jurubita a facut publice si conturile in care se pot face donatii:

Cont RON:

RO60INGB5516999901237328 – ING Bank – titular Adrian Jurubita

RO40INGB0000999906461846 – ING Bank – titular Adrian Jurubita

Cont EURO:

RO97INGB0000999906440644 – ING Bank – titular Diana Jurubita

Linkul de paypal:  http://www.paypal.me/adrianjurubita .

 

Mai multe detalii gasiti pe: https://www.facebook.com/DianaJurubitaDima/?fref=ts

sau: https://www.youcaring.com/dianajurubita-722233

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*