Aproape 150.000 de euro pentru sanatate, educatie si servicii sociale in comunitatile defavorizate

7 aprilie 2016 | 0 comentarii |
Angela Galeta

Angela Galeta

Pe langa numeroasele implicatii financiare in spitale, dotarea maternitatilor si alte sponsorizari ale unor activitati din domeniul sanatatii,  Fundatia Vodafone Romania, impreuna cu Fundatia PACT finalizeaza in aceasta perioada runda de finantareImplicat in comunitatea mea”. Este vorba despre 12 proiecte comunitare in educatie, sanatate si servicii sociale necesare categoriilor defavorizate din 12 sate si orase mici din judetele Arges, Braila, Buzau, Dolj, Galati, Olt si Mehedinti, prin care 616 copii, 125 de tineri si 146 de adulti au beneficiat de sprijinul a 385 de voluntari care au facut 19.800 de ore de voluntariat. Contributia locala pentru aceste proiecte s-a ridicat la 75.000 de lei.

«Implicat in comunitatea mea» este proiectul pilot al «Programului Strategic de Investitie in Mediul Rural» si a fost finantat cu 149.518 euro de catre Fundatia Vodafone Romania. Anul trecut ne-am propus sa ajungem in zonele rurale si in localitatile cu pana la 30.000 de locuitori, sa sprijinim refacerea comunitatilor locale si sa-i ajutam pe membrii acestora sa gaseasca solutii la problemele pe care le intampina”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

 

Tineri pro activiPotrivit unui comunicat de presa remis de Fundatia Vodafone, prin acest proiect, in Mehedinti, Asociatia Comunitatii Eselnita Cazanele Dunarii a renovat fostele vestiare si le-a transformat intr-un centru comunitar pentru 24 de copii cu cerinte educative speciale si a derulat activitati dupa scoala, iar Asociatia Fiii Lupsei a renovat un corp al scolii si a deschis un centru de tineret pentru 100 de tineri care invata aici dansuri traditionale.

Lucrul la centrul de tineret ne-a apropiat mult, am invatat unii despre altii pentru ca am stat impreuna. Poate ca pana acum nu aveam simtul lucrului facut fara sa astepti nimic in schimb. Cu proiectul acesta am demonstrat ca nu facem ceva doar pentru ca stim ca avem beneficii. Si am capatat incredere. Am realizat ca lucrurile acestea mari pot fi realizate si de noi, cei dintr-un sat. Noi ne intalnim la centru pentru repetitiile de dans, dar si pentru a petrece timpul liber. Ne-am apropiat mult ca si comunitate. Inainte de proiect nu eram asa uniti, acum toti vorbesc despre proiect, stiu de el, sunt mandri. Vorbesc de el si oameni din alte zone care au rude la noi in sat. E un sentiment frumos”, a declarat Gabriela Girjoaba, membru al Centrului de Tineret din Lupsa de Jos, judetul Mehedinti.

 

fundatia vodafone si pactIn Arges, Asociatia Corbeni Plai Argesean a renovat un atelier mestesugaresc pentru 40 de copii si adulti in Corbeni, iar TEAM Mioveni a derulat o caravana formata din 60 de tineri voluntari in Mioveni si satele invecinate.

In Braila, grupul de initiativa din Lanurile a organizat ateliere de dezvoltare sociala si personala pentru 100 de elevi, 70 de parinti si 15 batrani, iar in Buzau, 30 de varstnici din comunitate au beneficiat de servicii de asistenta primara, iar 25 de elevi in situatii de risc de abandon scolar au participat la un program scoala dupa scoala desfasurat de Asociatia pentru Solidaritate, Cultura, Educatie si Dezvoltare din Ramnicu-Sarat.

In judetul Dolj, grupul de initiativa Ocolna a dotat gradinita din comunitate cu o centrala termica pentru 133 de copii. 15 copii, alaturi de Asociatia Casa pentru cultura Varvoru de Sus, au documentat obiceiurile din sapte sate prin metoda Photovoice pentru a pune in valoare resursele comunitatii. Grupul de initiativa din Negoi a derulat un program scoala dupa scoala cu 30 de copii din familii defavorizate.

In Galati, grupul de initiativa din Priponesti a forat un put pentru a alimenta scoala cu apa curenta de care se bucura acum 139 de copii, iar grupul de initiativa Parinti copii cu dizabilitati comuna Liesti a organizat sesiuni de terapie cu 14 copii cu dizabilitati, activitati comunitare, au montat un umbrar si au achizitionat un microbuz pentru transport.

 

copii spital*Fundatia Vodafone Romaniaeste o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, infiintata in 1998. In cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

*Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare este activa in domeniul dezvoltarii comunitare in 19 judete din sud-vestul, sudul si sud-estul tarii. De 10 ani, fundatia sprijina oameni cu initiativa din comunitatile mici din sudul Romaniei sa-si construiasca o viata mai buna pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanta si finantare.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*