„Divele” au sarbatorit Ziua Femeii alergand in beneficiul copiilor dependenti de dializa

9 martie 2015 | 0 comentarii |

„Crosul divelor” a fost o actiune organizata la Cluj, iar o parte din banii stransi din taxa de participare au fost donati unei organizatii umanitare care are in grija 100 de copii cu insuficienta renala.

 

crosul dicelor miscare cros (1)La sfarsitul saptamanii, 400 de femei au sarbatorit in mod inedit ziua ce le este dedicata, participand la un cros organizat in parcul Iuliu Hatieganu din Cluj. Miza principala a fost ajutorarea a 100 de copii cu insificienta renala, dependenti de dializa. Competitia, denumita sugestiv „Crosul divelor”, a avut loc in avanpremiera zilei de 8 Martie, fiind la a doua editie, care s-a bucurat de o participare record.

Initiativa organizarii crosului umanitar i-a apartinut lui Horatiu Molnar, presedintele asociatiei Runners Club, care a declarat ca ideea organizarii competitiei a avut la baza atat dorinta de a veni in sprijinul celor care au nevoie de ajutor, cat si de a incuraja femeile sa adopte un stil de viata mai sanatos prin mai multa miscare. Evenimentul este dedicat exclusiv doamnelor si domnisoarelor, e un eveniment la care, inca de la prima editie, am adaugat cate o cauza caritabila. Aceasta este a doua editie si s-au strans aproximativ 400 de dive, vremea a tinut cu noi, speram ca s-au bucurat de alergare si noi ne bucuram ca prin prezenta lor reusim sa aducem un pic de bucurie unor copii care chiar au mare nevoie de sustinere. Anul acesta sustinem copiii cu insuficienta renala, care au nevoie de dializa”, a declarat organizatorul, precizand totodata ca a fost luat prin surprindere de numarul mare de doritoare care s-au inscris la concurs, fiind nevoit sa suplimenteze numarul de locuri.

 

crosul dicelor miscare cros (3)S-a alergat pe distante de doi si cinci kilometri, participantele platind 30 de lei taxa de participare pentru proba mai scurta, in timp ce „divele” care s-au inscris pentru proba de 5 kilometri au platit cate 50 de lei. Din suma totala, 20 la suta s-a donat Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta, organizatie ce are in grija 100 de copii cu insuficienta renala, dependenti de dializa si aflati in asteptarea unui transplant renal care sa ii salveze de acest calvar. Organizatorul competitiei spune ca ideea de a-i ajuta pe copiii dependenti de dializa i-a fost inspiata de tatal sau, care a suferit de o afectiune cronica renala, facand o perioada indelungata dializa, pana cand a putut beneficia de un transplant. „M-am gandit ca daca un adult poate sa se chinuie atat de mult si sa mearga la dializa cu gandul ca nu s-ar mai putea intoarce in viata, cu atat mai mare trebuie sa fie suferinta unor copii care sufera de o boala atat de cumplita si care au parte de o viata extrem de grea”, a mai precizat Horatiu Molnar.

 

crosul dicelor miscare cros (1)Pentru a-si confirma statutul de „dive”, cele mai multe dintre concurente s-au aliniat la start purtand, pe langa echipamentul sportiv, fuste colorate, palarii, funde, peruci si alte accesorii tipatoare, in ton cu acest statut.

La finalul cursei de 5 kilometri, cea care a trecut prima linia de sosire a fost Mona Zuaiter, o concurenta de 25 de ani care a participat si la prima editie a crosului. Aceasta a spus ca obisnuieste sa alerge zilnic si considera o mare oportunitate ca in acest fel poate contribui si la ajutorarea unor copii care au nevoie de sprijin. „E nemaipomenit ca alergand sa putem ajuta niste copii care au nevoie de sprijin si sper ca pe viitor sa se organizeze cat mai multe evenimente de acest gen”, a declarat castigatoarea probei de 5 kilometri a Crosului divelor.

Proba de doi kilometri a fost castigata de Tania Stan, o tanara de 27 de ani, debutanta intr-o competitie sportiva. Aceasta s-a declarat, de asemenea, o practicanta a sportului la nivel de amator, despre care spune ca este modul sau de realxare si totodata de meditare.

 


Adaugati un comentariu


 

*