Moș Crăciun a ajuns în cele mai izolate sate din județul Buzău

18 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Bătrânii și familiile defavorizate din mai multe cătune izolate din zona de munte a județului au primit în acest week-end alimente, jucării și alte cadouri din partea unor voluntari inimoși.

 

Magia Sărbătorilor de Iarnă a fost adusă la sfârșitul săptămânii trecute și în zonele din județul Buzău unde Moș Crăciun ajunge mai greu sau câteodată nu ajunge deloc, din cauza drumurilor care devin impracticabile iarna. În aceste cătune din zona de munte trăiesc cu precădere bătrâni, nevoiți să se descurce singuri în aceste condiții, izolați de lume, departe de tumultul orașului unde petrecerile de sărbători sunt în toi. Acestora li se adaugă și familii defavorizate, ai căror copii sunt privați adeseori de bucuria acestor sărbători, atât din cauza izolării în care trăiesc, dar și a situației materiale precare a părinților. La toți acești oameni s-au gândit 160 de voluntari care, ajutați Kaufland România, au înfruntat în week-end nămeții și au mers în mai multe localități izolate din județ, pentru a le face cadouri de Crăciun.

Acțiunea a devenit deja o tradiție, fiind inițiată de un grup de pasionați de vehicule off-road, reuniți în clubul GTC Motosport, cărora li s-a alăturat ulterior, în calitate de partener, și Kaufland România. A fost cea de-a 12-a campanie umanitară desfășurată de GTC Motosport și cea de-a patra derulată în parteneriat cu Kaufland, având de această dată ca beneficiari 450 de persoane.

 

Astfel, timp de două zile, un convoi format din 70 de mașini off-road a ajuns în 18 sate izolate din zona Nehoiu – Bozioru – Ploștina, pentru a împărți cadouri care au ajuns la 200 de bătrâni și 250 de copii. În total, cele 70 de vehicule la bordul cărora sa-u aflat 160 de voluntari, au adus în zonele izolate peste 15 tone de ajutoare, care au fost împărțite celor 450 de beneficiari. Este vorba de alimente, produse de igienă personală, electronice și electrocasnice, materiale de construcții, jucării, haine și încălțăminte, bunuri în valoare de 30.000 de euro, achiziționate cu sprijinul Kaufland România.

Referindu-se la această campanie Katharina Scheidereiter, managerul Kaufland România, a declarat că „și anul acesta, de Crăciun, ne gândim la cei mai puțin norocoși, la bătrânii și copiii din satele izolate ale României. Suntem bucuroși că putem fi din nou alături de partenerii noștri, GTC Motorsport, împreună cu care aducem speranță românilor din locurile în care sania lui Moș Crăciun ajunge mai greu. Sau, poate, nu ajunge deloc. Mașinile de teren, mulți voluntari inimoși și noi, cei de la Kaufland România, ne-am mobilizat pentru a lumina Sărbătorile acestor bătrâni și copii din sate izolate de la munte”.

 

La rândul său, Răzvan Cirap, președintele clubului GTC Motorsport, a precizat că scopul proiectului ajuns la cea de-a 12-a ediție a fost de la început ajutarea bătrânilor și copiilor aflați în dificultate, identificați și sprijiniți prin serviciile de asistență socială din județ sau asociațiile de profil din zonă, precum și a școlarilor și preșcolarilor din unitățile de învățământ aflate în aceste zone izolate.

„Ultimele zile au fost foarte încărcate, în special de emoțiile generate de dorința de a duce la bun sfârșit una dintre cele mai mari campanii umanitare de off-road din ultimii ani. Bucuria nestăvilită a copiilor la primirea darurilor de Crăciun s-a completat cu zâmbetul stingher de pe chipurile unor bătrâni greu încercați de viață. Noi am adus doar o alinare și o bucurie în prag de Sărbători. Felicit Kaufland România pentru implicarea alături de clubul GTC Motorsport! împreună, ne-am propus lucruri ambițioase și le-am dus la bun sfârșit, iar acum putem confirma că implicarea face diferența”, a declarat acesta la finalul acțiunii din week-end.

 


Adaugati un comentariu


 

*