O nouă acțiune umanitară în satele izolate din munții Buzăului

Peste 400 de persoane cu situație materială modestă au primit cadouri de Paște transportate cu 52 de vehicule off-road.

 

Mai multe sate izolate în munți de pe raza localităților buzoiene Nehoiu, Brăiești și Bozioru au constituit, în acest week-end, destinația principală a unui convoi umanitar format din pasionați de off-road și voluntari implicați într-o campanie derulată în beneficiul familiilor sărace și persoanelor cu situații sociale deosebite, care trăiesc în zone mai greu accesibile. Campania este derulată în preajma sărbătorilor importante din an de către clubul GTC Motorsport și asociația Reality, în parteneriat cu Kaufland România.

Inițiatorii organizează convoaie umanitare formate din vehicule off-road, la bordul cărora sunt transportate în cătunele izolate cadouri constând în produse alimentare, produse de igienă personală, îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării, dar și produse utile pentru gospodărie cum ar fi cele de curățenie. Acțiunile au loc periodic, iar în acest week-end, convoiul umanitar a ajuns în munții Buzăului, la mai multe familii sărace sau cu nevoi speciale.

În total, 52 de vehicule off-road au urcat în cătunele izolate, transportând peste 11 tone de produse care au fost distribuite acestor familii, de 120 de voluntari implicați. Peste 400 de bătrâni singuri, copii și familii nevoiașe au primit astfel cadouri de Paște, iar familiile care au avut nevoie de mai mult ajutor au primit și electrocasnice mari, materiale de construcție sau altfel de sprijin punctual, în funcție de nevoi.

 

Astfel, cu ocazia acțiunii din week-end, voluntarii au ajutat o familie a cărei locuință nu era racordată la rețeaua electrică, instalând un panou solar și echipament special de iluminare. De asemenea, ajutor specific a fost oferit și pentru două grădinițe și o școală din zonele vizitate de convoiul umanitar.

Cu prilejul acestei acțiuni, președintele clubului off-road GTC Motorsport, Răzvan Cirap, a declarat că „a devenit deja tradiție pentru noi ca în preajma sărbătorilor mari de peste an să strângem voluntarii și să ne pregătim pentru a face unul din traseele cele mai speciale pentru noi. Acțiunea noastră este una dintre cele mai mari inițiative umanitare de off-road din România și ne bucurăm că putem astfel să venim în ajutorul familiilor defavorizate din zonele de munte, greu accesibile, de la noi din țară. Fericirea este și mai mare când vedem zâmbetele cu care ne întâmpină copiii cărora le oferim cadouri, bucuria cu care primesc acești oameni sprijinul pe care noi îl oferim. Împreună cu partenerul nostru, Kaufland România, am reușit livrări impresionante, de tone de produse și cadouri”.

 

„Umanitara Off-Road”  este o acțiune destinată special acestor comunități, oamenii fiind vizitați frecvent, astfel că primesc ajutor material în mod constant.

Precedenta acțiune similară în satele izolate din județul Buzău a avut loc în luna decembrie a anului trecut, în preajma Crăciunului, când un convoi format din 70 de vehicule a străbătut munții pentru a împărți cadouri pentru 250 de copii  și 200 de bătrâni.

Aceasta a fost cea de-a 13-a acțiune derulată în cadrul campaniei și a cincea desfășurată în parteneriat cu Kaufland România, al cărui reprezentant, Katharina Scheidereiter, a declarat cu această ocazie că „așa cum facem deja de câțiva ani, în preajma sărbătorilor ne gândim la cei care au cea mai mare nevoie de noi: familiile defavorizate din locuri greu accesibile ale României. Suntem bucuroși că putem fi din nou alături de acești oameni și, împreună cu partenerii noștri de la GTC Motorsport, le aducem speranță în suflet. Am format din nou o echipă mare de voluntari, oameni inimoși și am pornit la drum către satele izolate de la munte, încărcați de cadouri. Am livrat fericire, iar zâmbetul de pe chipul copiilor, sprijinul oferit familiilor aflate în nevoie și a bătrânilor singuri este cea mai mare bucurie a noastră”.

(Sursă foto: GTC Motorsport – Caludiu Vasilescu)Comentarii (1)

  1. Ursu Mihăita spune:

    Anul acesta (2019 ) as dori să particip si eu . Dispun de o mașină off-road . Cum i-au legătura cu dv ?

Adaugati un comentariu


 

*