Centre de monitorizare online a persoanelor aflate in ingrijire

31 martie 2015 | 0 comentarii |

Printr-un proiect european de supraveghere si monitorizare integrata a bolnavilor, copiilor si varstnicilor, situatiile de alerta vor putea fi imediat identificate.

 

Sorin Mierlea

Sorin Mierlea

Asociatiea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPSR)– InfoCons impreuna cu Asociatia C4C, Communication for Community au lansat ieri, proiectul „Centre de monitorizare online a persoanelor in ingrijire”. Cu acest prilej s-a aratat ca scopul proiectului este de a furniza servicii de monitorizare si asigurarea unui minim de siguranta si securitate, persoanelor ce necesita supraveghere (copii, bolnavi, varstnici, etc).

Prin intermediul unui serviciu informatic integrat, implementat pentru inceput ca proiect pilot in regiunea Centru si Bucuresti-Ilfov, se vor realiza operatiunile de supraveghere video, de interactiune cu persoanele monitorizate si de alertare in cazul producerii unor evenimente in locatiile definite in sistem.

 „Este necesar sa existe centre de monitorizare online pentru persoanele ce necesita supraveghere – respectiv copii, bolnavi, varstnici – in toate judetele tarii, deoarece introducerea unui sistem video va permite, atat operatorilor, cat si beneficiarilor serviciului, vizualizarea in timp real a imaginilor din perimetrul in cauza”, a declarat Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPSR).

Sistemul de supraveghere video va permite, atat operatorilor cat si beneficiarilor serviciului, sa acceseze serviciul online pentru a vizualiza in timp real imaginile din locatie.

 

Sistem supraveghereProiectul se implementeaza prin infiintarea a patru structuri de economie sociala, care vor functiona atat in mediul rural cat si urban, derulandu-se pe o perioada de 12 luni si beneficiind de finantare nerambursabila din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul contribuie la reintegrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati si a celor cu un grad crescut de vulnerabilitate (femei in situatii de risc si persoane care traiesc din venitul minim garantat), la imbunatatirea calitatii si productivitatii muncii, combaterea somajului, cresterea gradului de ocupare conform Strategiei Europene de Ocupare a Fortei de Munca.

Este vorba de un proiect-pilot, care are ca scop principal facilitarea accesului pe piata muncii a o suta de persoane vulnerabile din regiunile Centru si Bucuresti-Ilfov. Concret, vor fi furnizare servicii de monitorizare si de asigurare a unui minim de securitate persoanelor care necesita supraveghere (copii, bolnavi, varstnici etc), valoarea totala a proiectului fiind de 4,4 milioane lei. Speram ca in cel mai scurt timp va exista cel putin un astfel de centru in fiecare judet din Romania, deoarece in acest mod se va preveni agravarea starii de saracie si de excludere sociala a persoanelor defavorizate”, a spus Sorin Mierlea.

 

batrani-laleleDintre cele 100 de persoane care formeaza grupul tinta, 50 sunt femei aflate in situatii de risc, 10 sunt persoane cu dizabilitati, iar 40 de persoane traiesc din venitul minim garantat. Conform strategiei de implementare, pe piata fortei de munca vor fi angajate 28 de persoane din grupul tinta.

La conferinta de lansare a proiectului au participat reprezentanti ai: Parlamentului si Guvernului Romaniei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Afacerilor Interne, precum si Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap, Prefectura Municipiului Bucuresti, precum si reprezentanti ai Camerelor de Comert Bilaterale ai partenerului, mass-media.

Proiectul este realizat de ANPCPPSR — InfoCons impreuna cu Asociatia C4C — Communication for Community si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”, contract POSDRU/173/6.1/S/147689.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*