Asistenții medicali buzoieni își vor obține creditele EMC online

24 mai 2018 | 0 comentarii |

Cursurile sunt gratuite pentru membrii OAMGMAMR Buzău care sunt la zi cu cotizația, iar singurul curs ce va fi organizat în continuare sistemul clasic de rămâne cel de resuscitare, care are și o componentă practică.

 

Elena Comanescu

Conducerea Filialei Buzău a OAMGMAMR anunță că, începând din acest an, organizează cursurile EMC în sistem online. Decizia a fost luată atât pentru a facilita accesul asistenților medicali la creditare, cei interesați putând parcurge, în acest fel, cursurile în funcție de propriul timp disponibil și fără a mai fi necesară deplasarea într-un spațiu anume, la o anumită dată și oră stabilită în funcție de disponibilitatea lectorilor, cât și pentru a armoniza practicile în domeniu cu cele europene.

Am pus la punct programul informatic prin care oferim cursurile de educație medicală continuă în sistem online, astfel că membrii filialei noastre, asistenți medicali și moașe, își vor obține, începând din acest an, mult mai ușor cele 30 de credite EMC necesare, anual, pentru a primi avizul anual care le conferă statutul de membru, asigură înregistrarea şi alocarea numărului unic în Registrul Unic Naţional și permite autorizarea exercitării profesiei, obligatoriu pentru asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 1 din OUG144/2008 și îşi exercită profesia pe teritoriul României. Cursurile sunt oferite gratuit doar celor care nu au restanțe la credite. Membrii filialei care nu au acumulat numărul necesar de credite EMC vor plati o taxă de 50 lei pentru fiecare înscriere la curs, pentru a putea recupera creditele restante şi a primi avizul anual de exercitare a profesiei. Pentru a primi creditele, este necesar ca până pe 10 decembrie să fie finalizate aceste cursuri, simpla înscriere nu conferă și creditarea necesară”, a explicat Elena Comănescu, președintele OAMGMAMR Buzău.

 

Cursul de resuscitare va fi singurul la care nu se poate participa online, pentru că are şi o parte practică, de aceea va rămâne singurul curs organizat în sistemul clasic organizat de filiala Buzău a OAMGMAMR.

În cazul în care persoana care dorește să parcurgă aceste cursuri nu dispune de un calculator/laptop ori cel de care dispune este defect, îi oferim posibilitatea de a folosi echipamentele noastre la sediul filialei, în timpul orelor de program de lucru cu publicul. Pentru a putea utiliza platforma de cursuri online este necesară crearea unui cont de utilizator și completarea câmpurilor de profil cu informațiile necesare, urmând instrucțiunile indicate. Aceste informaţii sunt necesare pentru a putea primi creditele EMC în urma participării la cursuri. Trebuie știut că o persoană nu poate participa de mai multe ori la acelaşi curs, nu se oferă cursuri gratuite celor care au restanţe de credite, iar conform Hotărârii nr. 4/21.03.2014 a Consiliului Naţional al OAMGMAMR nu se vor mai reporta creditele acumulate în plus”, a mai spus președinta OAMGMAMR Buzău.

Aceasta atrage atenția că o dată la 5 ani este obligatoriu cursul de resuscitare cardiorespiratorie, iar în specialitatea profesiei este necesar cel puțin un curs pe an. Sunt exceptaţi de la obligativitatea de a acumula creditele stabilite pentru un an calendaristic membrii Ordinului care au profesat o perioadă mai mică de şase luni în anul calendaristic respectiv şi asistenţii medicali cu dizabilităţi.

 

Membrii OAMGMAMR Buzău trebuie să știe, de asemenea, că pentru a obține creditele necesare, cursurile gratuite pot fi parcurse doar până pe 10 decembrie. Pentru a primi creditele, este necesar ca aceste cursuri să fie finalizate până pe 10 decembrie, înscrierea la ele nefiind suficientă. După 10 decembrie 2018, platforma va intra în mentenanţă, până la începutul anului 2019. Membrii filialei care nu au acumulat numărul necesar de credite EMC, pentru a putea recupera creditele restante şi a primi avizul anual de exercitare a profesiei pe 2019 vor plati o taxă de 50 lei pentru fiecare înscriere la curs.

De aemenea, important de știut este faptul că începând din luna iunie, plățile către și de la OAMGMAMR Buzău se vor face online.

Membrii filialei care au fost iniţial înregistraţi în Registrul unic în altă filială OAMGMAMR nu se vor putea înregistra singuri; este necesar să vină la sediul filialei, pentru a-și crea contul de utilizator.

Atenţie: Nu comunicaţi nimănui datele dvs. de logare (nume de utilizator/adresa de e-mail folosită la crearea contului şi parola de acces)! Riscaţi să pierdeţi accesul în aplicaţie şi, implicit, să nu mai puteţi obţine avizul anual de exercitare a profesiei, din cauza nerealizării numărului minim de credite EMC.

 

Click aici pentru a accesa platforma de cursuri online.

 


Adaugati un comentariu


 

*