Bani pentru medicamente de la Casa de Asigurari

31 august 2013 | 0 comentarii |

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta ca in vederea respectarii prevederilor directivei pentru combaterea platilor intarziate a modificat calendarul de plati in cazul furnizorilor de medicamente si materiale sanitare.

 

reteta electronicaFarmacistii si distribuitorii de medicamente si materiale sanitare nu vor mai avea, in curand, motive sa se planga ca sunt in pragul falimentului, din cauza intarzirerii decontarii facturilor de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS. Cel putin asa sustin reprezentantii acestei institutii care, printr-un comunicat de presa arata ca „in luna iulie s-au efectuat plati pentru medicamente si materiale sanitare pe programe de sanatate aferente lunii ianuarie si aprilie, in luna august s-au facut plati pentru medicamente cu si fara contributie personala pentru luna octombrie 2012 (medicamente eliberate conform vechilor reglementari si calendar de plati) si pentru luna aprilie (medicamente eliberate conform actualului contract-cadru), iar pentru medicamente si materiale sanitare pe programe de sanatate s-au efectuat plati aferente consumului din luna februarie (conform vechilor reglementari si calendar de plati) si platile aferente lunii mai (conform noului contract – cadru)”.

CNAS a facut public si calendarul platilor care se vor face in lunile urmatoare, pana la sfarsitul acestui an, astfel incat sa arate ca respecta „directiva pentru combaterea platilor intarziate” pe care si-a insusit-o in cadrul negocierilor cu FMI.

 

bani sanatate 2Facturile pentru medicamente cu si fara contributie personala eliberate in lunile noiembrie 2012 si mai 2013, precum si pentru medicamente si materiale sanitare furnizate pe programe de sanatate, in lunile martie si iunie 2013 vor fi achitate, astfel, in luna septembrie.

In octombrie, CNAS va deconta facturile pentru medicamente cu si fara contributie personala aferente lunilor decembrie 2012 si iunie 2013, precum si pentru medicamente si materiale sanitare pe programe de sanatate, pentru iulie 2013, iar in noiembrie va decontata facturile pentru medicamentele cu si fara contributie personala primite de bolnavi in lunile ianuarie 2013 si iulie 2013, ca si  medicamentele si materialele sanitare consumate pe programele de sanatate, in luna august 2013.

Pentru luna decembrie, CNAS a programat plati pentru medicamente cu si fara contributie personala aferente lunii februarie 2013 si lunii august 2013, respectiv, pentru medicamente si materiale sanitare pe programe de sanatate, pentru luna septembrie 2013. „Acest efort financiar are rolul de a respecta angajamentele de plata asumate de Guvernul Romaniei cu partenerii internationali”, sustin reprezentantii CNAS.


Categorii: Business, C.A.S., Farmacii

Adaugati un comentariu


 

*