Buzoienii, așteptați în vizită de salvatori, de ziua lor

13 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Astăzi, începând cu ora 10.00, toate subunitățile ISU Buzău de pe raza județului își vor deschide porțile, publicului larg.

 

În istoria pompierilor români, data de 13 septembrie are o semnificație deosebită. Este data la care, în 1848, pompierii conduși de căpitanul râmnicean Pavel Zăgănescu au purtat bătălia glorioasă din Dealul Spirii încercând să oprească  din drumul lor spre Capitală oștile turcești chemate să înăbușe revoluția izbucnită cu câteva luni înainte. Chiar dacă nu au ieșit învingători, pompierii din Dealul Spirii au scris o importantă filă de istorie, iar pentru a marca acel moment, de la care azi se împlinesc 170 de ani, data de 13 septembrie a fost declarată ulterior Ziua Pompierilor din România.

Prin urmare, astăzi este o zi importantă pentru salvatorii din toată țara, zi pe care și pompierii buzoieni si-au propus să o marcheze așa cum se cuvine. Aceștia au planificat o serie de activități, la care sunt invitați să ia parte și buzoienii, mari și mici, care vor avea acces neîngrădit în toate subunitățile din județ ale Inspectoratului Pentru Situații de Urgență (ISU), începând cu ora 10.00.

 

În primul rând însă, pompierii buzoieni își vor cinsti eroii, astfel că, începând cu aceeași oră, se vor desfășura ceremonii de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăileşti și la statuia căpitanului  Pavel Zăgănescu din Râmicu Sărat.

De asemenea, în intervalul orar 10:00 – 16:00, toate subunităţile din subordinea inspectoratului îşi vor deschide larg porţile pentru publicul buzoian care doreşte să afle specificul profesiei de pompier, să cunoască şi să vizioneze tehnica şi echipamentele cu care pompierii intervin la diferitele misiuni.

Totodată, vor fi organizate puncte de informare şi documentare preventivă, în scopul conştientizării cetăţenilor asupra riscurilor la care se expun şi transmiterii informaţiilor cu privire la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Le dorim și noi, salvatorilor, de ziua lor, multă sănătate, energie și capacitate de intervenție eficientă în toate misiunile. La mulți ani!

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*