Raed Arafat vine la Buzau pentru a inmana Drapelul de Lupta pompierilor de la ISU

7 septembrie 2016 | 1 comentariu |

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta va participa cu aceasta ocazie la o ceremonie care va avea loc pe platoul din Piata Dacia, in cadrul manifestarilor organizate de Ziua Pompierilor.

 

pompieri si paramedici victime alarmare chimicaPentru celebrarea a 168 de ani de la Batalia din Dealul Spirii si a Zilei Pompierilor din Romania, care se aniverseaza pe 13 Sptembrie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neron Lupaşcu al judetului Buzau a prevazut in calendarul evenimentelor, o serie de activitati dedicate publicului larg, ce se vor desfasura in perioada imediat urmatoare.

Astfel, duminica, intre orele 09:00 – 13:00, salvatorii buzoieni isi asteapta vizitatorii la expozitiile de tehnica de interventie la incendii, descarcerare si alte situatii de urgenta in parcul Crang – zona Obelisc si parcul Tineretului – aleea centrala din municipiul Buzau, respectiv in parcul din fata primariei din municipiul Ramnicu Sarat.

Activitatile vor continua si marti, 13 Septembrie, data la care se vor organiza ceremonii militare si religioase, depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihailesti, la Statuia Eroului Pompierilor – capitan Pavel Zaganescu, din municipiul Ramnicu Sarat, precum si la mormintele eroilor pompieri buzoieni, fiind cinstita astfel memoria celor cazuti la datorie de-a lungul timpului.

 

MihailestiDe asemenea, in aceeasi zi, in intervalul 08:00-14:00, toate subunitatile din subordinea inspectoratului isi vor deschide larg portile pentru publicul care doreste sa afle specificul profesiei de pompier, sa cunoasca si sa vizioneze tehnica si echipamentele cu care echipajele participa la diferitele misiuni.

Totodata, vor fi organizate puncte de informare si documentare preventiva, in scopul constientizarii cetatenilor asupra riscurilor la care se expun si transmiterii informatiilor cu privire la modul de comportare in diferite situatii de urgenta.

 Seria activitatilor organizate in acest context se va incheia in data de 17 septembrie, cand Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Buzau invita buzoienii , incepand cu ora 14:00, pe platoul Dacia din municipiul Buzau, la un moment unic din istoria unitatii – festivitatea de inmanare a Drapelului de Lupta.

 

Arafat-bihorstiri.roDrapelul de Lupta va fi inmanat de catre seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta dr. Raed Arafat, la eveniment fiind invitati sa participe  inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, generalul de brigada Ovidiu Vasilica, reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Consiliului Judetean Buzau, precum si ai administratiei publice judetene si locale. Festivitatea se va incheia cu defilarea intregului personal, precum si a tehnicii de interventie specifica structurilor profesioniste pentru situatii de urgenta.

Cu ocazia Zilei Pompierilor, comanda ISU Buzau transmite prin intermediul publicatiei Sanatateabuzoiana.ro, tuturor celor ce activeaza in domeniul managementului situatiilor de urgenta, colaboratorilor, precum si cetatenilor ce vin in sprijinul salvatorilor pe timpul actiunilor desfasurate, sincere urari de sanatare, fericire si impliniri.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Medic spune:

    Ce bine ar face daca ar veni si la UPU sa vada ca nu sunt medici suficienti pentru acoperirea garzilor. De asemeni ar trebui sa-si asume infiintarea serviciului UPU la nivel national unde de asemeni lipsa medicilor urgentisti este cronica.

Adaugati un comentariu


 

*