Salvatorii buzoieni de la ISU au primit Drapelul de Lupta

17 septembrie 2016 | 1 comentariu |

Secretarul de stat Raed Arafat a sosit special la Buzau pentru acest eveniment, la care au mai luat parte oficialitati locale si aproximativ 100 de buzoieni.

 

Raed Arafat - ISU Buzau

Raed Arafat – ISU Buzau

In aceasta dupa-amiaza a avut loc ultima si cea mai importanta actvitate organizata de ISU Buzau cu ocazia aniversarii Zilei Pompierilor, eveniment ce s-a desfasurat in Piata Dacia, in prezenta a peste 100 de buzoieni care au infruntat caldura pentru a asista la ceremonia militara si a privi defilarea trupelor si a tehnicii din dotarea pompierilor buzoieni.

Este vorba de festivitatea de inmanare a Drapelului de Lupta catre unitatea buzoiana, drapel ce a fost primit de comandantul unitatii, colonelul Danut Nicolae, din mainile secretarului de Stat in MAI Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Acesta a sosit la Buzau la orele pranzului, iar la ora 14.00 a fost intampinat pe platoul din centrul municipiului, unde trupele erau aliniate pentru ceremonie.

 

drapel isu (6)2016-09-17Dupa trecerea in revista a efectivelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau a avut loc o ceremonie militar-religioasa in cadrul careia Drapelul de Lupta a fost sfintit de catre arhiepiscopul Ciprian Campineanu.

Odata sfintit, drapelul a fost preluat de secretarul de stat Raed Arafat care l-a inmanat comandantului unitatii, Danut Nicolae, care impreuna cu subordonatii a depus apoi juramantul de credinta.

Dupa intonarea imnului, pompierii si paramedicii de la SMURD au defilat pentru prima data sub noul drapel, care inlocuieste astfel Drapelul de Traditii, inmanat unitatii in 1997, decorat in 2004 cu Ordinul „Virtutea Militara” in grad de cavaler, cu insemne pentru militari.

Defilarea militarilor a fost urmata de cea a tehnicii din dotare, find scoase din unitate atat autospecialele mai noi, cat si cele aflate de cateva zeci de ani in dotarea inspectoratului si care mai fac inca fata interventiilor.

 

drapel isu autoritati (26)2016-09-17La finalul ceremoniei, Raed Arafat a declarat ca, spre deosebire de militarii fortelor armate, care lupta cu un dusman pe care il cunosc si il vad, pompierii si paramedici SMURD se afla intr-o lupta continua cu timpul, cu capriciile naturii si cu neprevazutul, fapt pentru care, chiar si pe timp de pace, acestia sunt intotdeauna in stare de alerta.

Secretarul de stat a profitat de ocazie pentru a anunta ca pana la sfarsitul anului se vor msai face investitii in dotarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pentru care s-au alocat deja 25 de milioane de lei, urmand ca in viitorul apropiat se se mai aloce inca 35 de milioane in acest sens.

Raed Arafat s-a referit si la tehnica din dotarea ISU Buzau, scoasa astazi la defilare, subliniind ca, pe langa autospecialele de interventie si ambulantele SMURD achizitionate recent, in exploatare exista si autospeciale mai vechi, care pot inca sa faca fata in anumite situatii, acestea urmand sa fie inlocuite in timp cu altele noi.

GALERIE FOTO:


Categorii: Actual, Eveniment, Stiri

Comentarii (1)

  1. Medic spune:

    Sa mori de ciuda nu alta…
    Cei din spitale nu primesc decat sudalmi si alte mizerii. Dar pana la urma, unde ii duc salvatorii ISU pe cei salvati?
    Pe vremuri, macar se dadea Ordinul Muncii, acum doar ciuca batailor!!!!

Adaugati un comentariu


 

*