Raed Arafat vine maine la Buzau fara Caravana SMURD

16 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Desi era programata sa ajunga in Buzau in acest week-end, in programul deplasarii caravanei a intervenit o schimbare de traseu, vizita fiind reprogramata pentru luna octombrie.

 

caravana smurd (1)Din pacate, popasul la Buzau al  Caravanei SMURD cu centrul mobil de instruire in domeniul situatiilor de urgenta, anuntat pentru acest week-end, a fost amanat mai bine de o luna, in programul deplasarii prin tara intervenind o schimbare de traseu. Astfel, in zilele de 17 si 18 septembrie, cand trebuia sa se afle la Buzau, caravana va poposi la Suceava, urmand ca de acolo sa plece catre alte judete din Moldova, iar in final sa ajunga la Buzau, care va fi ultima destinatie in cadrul acestui proiect.

Sosirea caravanei la Buzau a fost reprogramata pentru perioada 22-23 octombrie, programul fiind prelungit cu inca o luna, intrucat initial urma sa se incheie pe 30 septembrie.

Astfel, buzoienii care doresc sa viziteze caravana si sa participe la cursurile de prim-ajutor si la demonstratiile facute de pompierii si paramedicii SMURD, trebuie sa mai astepte, pana spre finele lunii viitoare, insa daca isi planuisera pentru maine o iesire special in acest sens, nu  este nevoie sa o amane, pentru ca pe platoul din Piata Daciei vor putea participa la un alt eveniment deosebit.

 

arafat drapelEste vorba despre ceremonia de predare a Drapelului de Lupta catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neron Lupascu, eveniment pentru care se va deplasa la Buzau si sectetarul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Acesta va inmana drapelul de lupta comandantului unitatii buzoiene, colonelul Danut Nicolae, in cadrul unei festivitati care va incepe la ora 14.00 si la care sunt asteptati cat mai multi buzoieni.

Momentul inmanarii drapelului va fi urmat de un ceremonial militar-religios oficiat de arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Ciprian Campineanu, care va sfinti drapelul ce ii va insoti de acum inainte in misiuni pe pompierii si paramedicii buzoieni.

Cel mai spectaculos moment al zilei va fi insa defilarea trupelor si a tehnicii din dotarea ISU Buzau, care va incheia festivitatea si, implicit, manifestarile dedicate sarbatoririi Zilei Pompierilor.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*