Buzoienii s-au debarasat de peste 7 tone de deseuri electrice si electronice

4 septembrie 2012 | 1 comentariu |

Bilantul celor trei luni de desfasurare la Buzau a Campaniei „Hai sa facem schimb”, prin care au fost colectate deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), s-a dovedit un succes pentru initiatori, iar pentru buzoieni, un plus de sanatate prin protejarea mediului.

 

Buzoienii s-au debarasat, in ultimele trei luni, de aparatura veche de peste 7 tone, care a ajuns in cele trei centre de colectare selective din Zona Comerciala, Cartierul MicroXIV si Cartierul Dorobanti II. Implicarea lor a fost rasplatita de organizatori, respectiv Asociatia ECOTIC, Greenweee International si Primaria Buzau, cu gratare reversibile si bilete de participant la o tombola cu premii consistente. In fiecare din cele trei luni de desfasurare a acestei campanii s-a castigat cate un cuptor cu microunde, la care s-a adaugat, in august, un televizor LED DVD FULL HD.

Cele mai mari cantitati de deseuri DEEE au fost colectate in containerul amplasat in Zona Comerciala din municipiu.

Organizatorii Campaniei „Hai sa facem schimb” au evidentiat importanta gradului de constientizare a beneficiilor aduse mediului prin acest tip de activitati care, dincolo de faptul ca ne scapa de aparatura veche si inutila, contribuie la o ampla actiune de reciclare. Deseurile de echipamente electrice si electronice, precum si becurile sau baterile, reintra in circuitul economic si devin materie prima secundara.

Astfel de campanii vor fi intensificate, in contextual actual, cand noua Directiva DEEE 2012/19/EU stabileste tinte tot mai mari de colectare.

ECOTIC a introdus, in 2007, pentru prima data in Romania, Timbrul

Verde®, un simbol care a devenit in timp, pentru consumatori, o garantie a gestionarii DEEE.  In august 2010, devine prima organizatie colectiva de gestionare DEEE certificata conform ISO 9001-2008 al sistemului de management al calitatii, din 2011 detine si certificare ISO 14001-2005, urmand in 2012 certificarea pe standardul ISO 27001 – 2005.

La ora actuala dispune de o infrastructura de colectare de 300 de puncte, dezvoltgate in colaborare cu autoritatile locale, salubritati, magazine de retail si operatori specializati.

In cei sase ani de existenta si de proactivitate in colectarea si reciclarea DEEE, ECOTIC a gestionat peste 40.000 de tone de deseuri.

Peste 50 de campanii de colectare si constientizare dezvoltate la nivelul tarii de la infiintarea asociatiei pana in prezent au purtat semnatura ECOTIC.
Categorii: Comunitate, Lifestyle

Comentarii (1)

  1. adu spune:

    aveam si eu de dat vreo 2 televizoare iesite din uz, si o imprimanta multifunctionala, dar cine a stiut de campania asta? ca nu se anunta decat dupa ce s-a terminat!

Adaugati un comentariu


 

*