Cursuri de interpret mimico-gestual, la Buzau

12 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Asociatia „Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual” considera ca fiecare unitate publica trebuie sa aiba cel putin o persooana care sa stie sa comunice cu surdo-mutii.

 

Asociatia „Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual” anunta ca la Buzau, asa cum se intampla si in alte judete, se vor organiza cursuri de initiere in limbaj mimico-gestual. Incepand cu data de 15 octombrie 2012 demareaza etapa de inscriere la aceste cursuri, care nu sunt doar pentru uz personal,  absolvirea lor  si obtinerea examenului de final recunoscuta printr-o diploma de specializare/calificarea pentru ocupatia de interpret in limbajul mimico-gestual.

„Cursurile se adreseaza personalului didactic din scolile speciale pentru deficienti de auz, functionarilor publici si personalului contractual din domeniile educatie, justitie, sanatate si ordine publica. De asemenea, se pot inscrie reprezentantii autoritatilor si institutiilor publice guvernamentale si deconcentrate care, conform Legii 448/2006, art. 69, au obligatia de a asigura servicii de informare si documentare accesibile persoanelor cu handicap. O alta categorie de beneficiari este reprezentata de personalul din organizatii non-guvernamentale care activeaza in domeniul asistentei sociale. Totodata, specializarea se adreseaza si salariatilor cu studii superioare din mediul de afaceri privat interesati de comunicarea cu persoanele cu deficiente de auz”, precizeaza Ionica Tarau, presedintele Centrului.

Durata cursului este de 200 de ore, iar data de incepere va fi anuntata dupa formarea grupelor. Taxa de curs este de 250 de euro pentru persoanele care detin notiuni ale limbajului, dar nu sunt atestate si de 500 de euro pentru incepatori.

Cursurile vor fi sustinute de formatori specializati in formarea persoanelor adulte, interpreti in limbajul mimico-gestual, lectori universitari.

La absolvirea cursului, participantii vor primi un Certificat de absolvire avizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, pecum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Detalii despre curs si competentele dobandite AICI


Adaugati un comentariu


 

*