Calin Galaseanu, desemnat presedinte al asociatiei Local American Working Group

7 februarie 2017 | 0 comentarii |

Pana anul trecut, medicul roman a detinut functia de presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente.

 

productie medicamenteIncepand din aceasta luna, organizatia Local American Working Group are un nou presedinte, acesta fiind medicul Calin Galaseanu, directorul general al Bristol-Myers Squibb Romania. Infiintata in 2010, cu sprijinul organizatiei Pharmaceutical Research and Manufacturers of America asociatia reuneste caompanii farmaceutice care sunt lideri in domeniile cercetarii si biotehnologiei, si are ca scop sprijinirea acestor companii prin militarea pentru politici publice eficiente care incurajeaza patrunderea de noi medicamente cu impact major in viata pacientilor. Bazele organizatiei au fost puse in urma cu sapte ani de companiile farmaceutice americane prezente pe piata din Romania, in prezent reunind 10 astfel de companii, fiecare avand reprezentanti in Adunarea Generala.

Printre companiile membre se numara si Bristol-Myers Squibb Romania, al carei director general este Calin Galaseanu, cel care a fost desemnat pentru a detine functia de presedinte al asociatiei in urmatorul mandat.

 

Dr.Calin Galaseanu

Dr.Calin Galaseanu

De profesie medic, Calin Galaseanu are o experienta de peste 19 ani in industria farmeceutica, iar in perioada 2014-2016 a detinut functia de presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente. Cu ocazia desemnarii sale ca presedinte al  Local American Working Group, acesta a declarat ca „starea de sanatate a unei populatii este esentiala pentru progresul economic si social al unei tari, iar organizatia noastra isi propune sa aiba un rol semnificativ in transformarea Sanatatii intr-o prioritate nationala. De cele mai multe ori, in contextul economic romanesc, accesul la medicamente de ultima generatie in Romania a fost pus in plan secundar. Obiectivul nostru prioritar este de a sublinia valoarea medicinei personalizate, a rolului cercetarii si dezvoltarii de medicamente, a accesului la inovatie in medicina pentru un sistem de sanatate eficient si accesibil”.

 

medicamente generice - producatoriPresedintia asociatiei apartine, prin rotatie, fiecarui membru timp de doi ani, dand ocazia de exprimare si decizie tuturor celor implicati, iar orice decizie majora necesita acordul unanim al membrilor.

Asociatia isi propune si atragerea sprijinului celor mai importanti jucatori de pe piata si este pregatita sa lucreze impreuna cu institutiile statului pentru a gasi solutiile cele mai bune pentru dezvoltarea sistemului de sanatate. In acest sens companiile membre abordeaza o arie larga de activitati, pornind de la sustinerea politicilor publice care incurajeaza descoperirea de noi medicamente cu impact major in viata pacientilor, pana la implicarea in studii dedicate analizei si imbunatatirii sistemului medical romanesc.

La acest moment, echipa de conducere este completata de vicepresedintele Radu Rasinar, director general al diviziei pentru Romania a Astra Zeneca si de secretarul general Gabor Sztaniszlav, manager general al Amgen Romania.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*