Doua mari grupuri farmaceutice s-au aliat pentru a crea un medicament contra cancerului pulmonar

Cele doua grupuri vor lansa impreuna un set de teste clinice, pentru a verifica eficacitatea medicamentului.

 

04_medicamenteGrupurile farmaceutice americane Pfizer si Merck s-au aliat pentru a lansa, impreuna, un set de teste clinice care vizeaza un medicament contra cancerului pulmonar, ce combina doua molecule create de cele doua companii, se arata intr-un comunicat comun remis presei.

Testele clinice vor demara anul viitor, sub coordonarea grupului Pfizer, si vizeaza evaluarea potentialului terapeutic si toleranta organismului uman fata de un medicament contra cancerului pulmonar intr-un stadiu avansat sau chiar metastazat, care combina un inhibitor de enzima creat de Pfizer – crizotinib – si un anticorp creat de Merck – pembrolizumab.

In comunicatul remis de catre cele doua companii nu se precizeaza insa niciun detaliu de natura financiara, asa ca nu se stie, la acest moment, la cat se vor ridica costurile necesare testarii acestui nou medicament.

 

radiografii pulmonareCancerul pulmonar reprezinta o afectiune care se caracterizeaza printr-o crestere celulara necontrolata a tesuturilor plamanului. Daca nu este tratata, aceasta crestere se poate raspandi si la nivelul testurilor din apropiere sau al altor organe din corp, prin intermediul metastazelor.

In 2012, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul pulmonar se situa pe primul loc in privinta numarului de cazuri diagnosticate, cu 1,8 milioane de cazuri, adica 13 la suta din totalitatea formelor de cancer diagnosticate, inaintea cancerului la san – 1,7 milioane de cazuri adica 11,9 la suta, si a cancerului de colon – 1,4 milioane de cazuri, reprezentand 9,7 la suta din totalitatea formelor de cancer.

Cancerul pulmonar este ca mai letala forma de cancer, fiind considerat responsabil de 1,6 milioane de decese inregistrate in 2012, inaintea cancerului de ficat si a celui de stomac.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*