Campanie pentru minti sanatoase

21 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Buzoienii care au acasa carti ce le prisosesc, le pot dona, copiilor din centrele de plasament, in cadrul unei Campanii organizata de DGASPC Buzau.

 

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau desfasoara marti, 23 aprilie 2013, cu prilejul Zilei Mondiale a Cartii, Caravana „Biblioteca Stradala”, prin care buzoienii pot contribui la dezvoltarea mentala si psihologica a copiilor institutionalizati, donandu-le cartile care le prisosesc.

Campania are ca scop dotarea bibliotecilor din cadrul centrelor de plasament, promovarea cititului si importanta lecturii, pentru a le diversifica astfel copiilor modul de petrecere a timpului liber, pentru ca o minte sanatoasa se dezvolta si se intretine, nu-i asa, mai ales prin lectura.

Incurajam buzoienii sa doneze cartile care stau in biblioteca lor, fara a mai fi folosite dupa ce copiii le-au crescut mari, colectand particule de praf, ingalbenindu-si filele, carti care poate si-ar dori ca povestea pe o au a spune sa ajunga la o minte si la un suflet… din nou”, spune Roxana Covacs, purtatorul de cuvant al DGASPC Buzau, incercand sa motiveze cat mai multi buzoieni sa faca un gest de bunavointa fata de copiii fara parinti, care au insa nevoie de educatie pentru ca intr-o zi sa nu fie o povara pentru societate.

Cartea daruita va ajuta un copil sa fie azi o printesa sau un print, maine o zana sau un spiridus … Si sa traiasca aventura vietii lui chiar inainte de culcare!”, mai spune Roxana Covacs, incercand sa incurajeze „gestul firesc de a darui celor din jur putin din ceea ce-ti prisoseste, pentru a primi la randul tau, mai mult, de la viata”.

Punctele de colectare de carte vor fi amplasate marti, 23 aprilie, pe Platoul Dacia si in fata Bibliotecii Judetene „Vasile Voiculescu” Buzau, intre orele 9.00 si19.00.


Adaugati un comentariu


 

*