Telefonul copilului a sunat de doua ori pe zi in septembrie la DGASPC Buzau

16 octombrie 2012 | 0 comentarii |

S-au confirmat 28 de cazuri de neglijenta sau abuz emotional, iar doua cazuri de abuz sexual se afla in evaluarea institutiei de ocrotire.

              

De 46 de ori a sunat Telefonul Copilului, 0800 800 203, la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau, in luna septembrie, anuntand 48 de cazuri de abuz sau de neglijenta din partea unor parinti iresponsabili, in randul copiilor. In 28 dintre cazuri s-a confirmat sesizarea.

Sesizarile au venit din partea unor institutii publice, autoritati locale, organe de politie, medici si profesori. Vorbim despre 12 copii de sex masculin si 16 de sex feminin. 20 dintre acestia traiesc in mediul rural, iar ceilalti opt, provin din urban” precizeaza Roxana Kovacs, purtatorul de cuvant al DGASPC.

Potrivit aceleiasi surse, au fost confirmate 20 de cazuri de copii neglijati de parinti, pentru sapte dintre acestia s-a dispus masura plasamentului in regim de urgenta in cadrul DGASPC Buzau, in schimb ceilalti 13 au ramas in mediul lor familial, beneficiind de consilierea specialistilor Protectiei Copilului si de monitorizare din partea autoritatilor locale.

S-au mai descoperit doua cazuri de abuz sexual in randul copiilor, cazuri care se afla inca in evaluare, dar si sase cazuri de abuz emotional. Pentru trei dintre acestia din urma s-a dispus masura plasamentului in regim de urgenta, in timp ce ceilalti trei copii au ramas cu familiile lor, dar sub consilierea si monitorizarea D.G.A.S.P.C. Buzau si a autoritatilor locale.


Adaugati un comentariu


 

*