Chirurgul buzoian Marius Anastasiu, din nou intre elitele chirurgiei mondiale

30 august 2012 | 0 comentarii |

La al 114-lea Congres de Chirurgie de la Paris, din 3-5 octombrie, i-au fost admise doua lucrari, iar impreuna cu dr. Mircea Beuran a fost ales sa faca parte din Comitetul stiintific al Congresului  European de Chirurgie de Urgenta si Traumatologie de anul viitor, cei doi fiind singurii chirurgi romani carora li s-a acordat aceasta onoare.

 

Medicul chirurg buzoian Marius Anastasiu a „comis-o” din nou. Aprecierea profesionala si stiintifica de care se bucura la nivel international il plaseaza inca o data, intre elitele chirurgiei lumii.

Din nou demonstreaza, asa cum o face de peste zece ani, ca intr-un spital de provincie se poate face medicina de calitate, ca abordarea unei cazuistici complexe si de mare dificultate, precum si cercetarea stiintifica pot exista si in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau.

Peste numai o luna si cateva zile, mai exact in perioada 3-5 octombrie, managerul SJU Buzau va sustine, la cel de-al 114-lea Congres Fracenz de Chirurgie (AFC) de la Paris, doua lucrari la care au colaborat mai multi medici din Sectia de Chirurgie „Ion Juvara” si pe care Comitetul stiintific al manifestarii le-a apreciat ca prezentand interes stiintific pentru lumea chirugicala internationala. Una dintre lucrari se refera la „Tumorile pancreatice mucinoase papilar-intraductale (TIPMN) : rezectie sau limitare?” si „Readmisii neplanificate dupa o interventie chirurgicala pentru cancer colorectal : analiza monocentrica si multivariata, factori de risc”.

 

Din nou alaturi de Eric Voiglio

 

Un eveniment special, care va cosolida pozitia stiintifica a dr. Marius Anastasiu in lumea chirurgicala mondiala are loc, insa, in primavara anului viitor, mai exact, pe 4-7 mai 2013, la Lyon – Franta .

La cel de-al XIV-lea Congres European de Chirurgie de Urgenta si Traumatologie, medicul buzoian va sta la aceeasi masa cu somitati ale lumii chirurgicale din Franta, Germania, Italia, Belgia, Spania, Canada, SUA sau Japonia. A fost chiar ales sa faca parte din Comitetul stiintific al evenimentului pentru care, alaturi de profesorul Mircea Beuran, seful Clinicii Chirurgie din Spitalul de Urgenta Floreasca, va analiza, va selecta si va aproba lucrarile pe care medici din lumea intreaga le vor prezenta intr-un cadru academic extrem de pretentios.

Interesant este ca cei doi, dr. Beuran si dr. Anastasiu, sunt singurii chirurgi romani selectati in acest for academic international, dar si ca primul este presedintele Societatii Romane de Chirurgie de Urgenta si Trauma Viscerala (SRCUT), iar cel de-al doilea, secretar general, ambii fiind membri fondatori ai acestui for profesional cu sediul social chiar la SJU Buzau.

Presedintele Congresului este nimeni altul decat prof. Eric Voiglio, secretarul Societatii Franceze de Chirurgie de Urgenta (SFCU), membru marcant al boardului european (ESTES), care in 2004 a influentat in mare masura dorinta de aprofundare a chirurgiei de urgenta si traumatologie viscerala a medicului Marius Anastasiu si infiintarea, in 2005, a SRCUT.

 


Adaugati un comentariu


 

*