Cine se scoala de dimineata…slabeste!

 

Cel putin asa arata rezultatele unui studiu publicat de un grup de cercetatori americani care sustin ca razele de soare de la primele ore ale diminatii ajuta persoanele supraponderale sa dea jos din kilograme.

 

soare (3)Veste buna pentru cei care nu se pot abtine de la tentatiile culinare si pentru cei care au acumulat kilograme in plus si se lupta zi de zi cu fel si fel de diete ale caror efecte intarzie sa se vada. Conform unor specialisti americani, tot ce ar trebuis sa faca acestia de acum incolo ar fi sa se trezeasca de dinineata si sa stea cat mai mult la soare in prima parte a zilei,  terapia solara fiind una foarte eficienta. Potrivit studiului publicat recent revista americana Plos One, razele de soare de la primele ore ale diminetii ajuta la pierderea kilogrameloe in plus, fara a fi nevoie ca beneficiarii „tratamentului” sa faca exercitii fizice suplimentare si sa tina un regim special. Intervalul indicat ar fi intre orele 8.00 si 12.00, autorii studiului sustinand ca este suficient chiar si un interval de 25-30 de minute, pentru ca in cateva zile sa apara primele efecte pozitive.

 

soare (1)Studiul a fost efectuat pe un grup de 54 de voluntari cu media de varsta de aproximativ 30 de ani, care nu s-au abtinut in niciun fel de la mancare, nu au urmat un regim anume si nu au facut exercitii fizice suplimentare in aceasta perioada, trebuind doar sa se expuna pentru mai mult timp luminii solare la primele ore ale diminetii. Acestia au purtat un dispozitiv care a masurat timpul de expunere la razele soarelui si intervalurile de somn, trebuind totodata sa consemneze ce alimente au consumat. Dupa o saptamana, s-a constatat ca lumina a avut un efect benefic asupra indicelui de masa corporala al majoritatii voluntarilor, indiferent de aportul activitatilor fizice, numarul de calorii consumate sau orele de somn.

 

soare (2)Concluzia a fost ca lumina este cel mai important agent de reglarea a orologiului intern care reglementeaza ritmul circadian, cel care, la randul lui, reglementeaza echilibrul energetic”, dupa cum a declarat Phyllus Zee, co-autor al studiului.La randul sau, Kathryn Reid, profesoara de neurologie la scoala de medicina de la Universitatea Nortwestern Feinber, totodata unul dintre co-autorii studiului, a declarat ca „ceea ce este important cu adevarat este expunerea la lumina sa aiba loc in timpul zilei, masa corporala a persoanelor din studiu nefiind importanta; prin urmare, ar trebui sa incercati sa iesiti la lumina razelor de soare intre ora 8.00 si pranz”.

 

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*