CLIPUL SAPTAMANII: Lacrimi pentru BUCURESTI si PARIS

15 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

colectivdoliu FrantaCandva, Bucurestiul era supranumit Micul Paris. Capitala Romaniei era copia a Orasului Luminilor, fratele mai mic al metropolei culturii si civilizatiei europene. Anii comunismului ne-au indepartat, dar dupa 1990, ai  nostri tineri la Paris invata, din nou.

Dupa aproape un secol, Bucurestiul si Parisul sunt apropiate din nou, dar de o mare tragedie.

In seara de vineri, 30 octombrie, Romania era ingenuncheata de incendiul de la Clubul COLECTIV, unde se aflau peste 400 de tineri. 26 de suflete au pierit atunci si alte 150 au ajuns la cele mai importante spitale din Bucuresti si din Europa, cu arsuri grave si foarte grave. In ciuda eforturilor supraomenesti ale medicilor, dupa doua saptamani, numarul celor care s-au inaltat la cer a ajuns la 55. Toti erau tineri, frumosi, capabili de fapte mari. Majoritatea studenti, doctoranzi, intelectuali… Ar fi ajutat, probabil, aceasta tara, sa iasa din amorteala, sa se scuture odata pentru totdeauna de tarele comunismului, de slugarnicie si neputinta.

N-a fost sa fie…

 

La fix doua saptamani, vineri, 13 noiembrie, un atac terorist fara precedent are loc in Franta. Parisul este insangerat de sase atacuri simultane, care ucid 129 de oameni si ranesc alti 352. Lacramioara si Ciprian, doi tineri romani, parintii unui copilas de aproape doi ani, au fost secerati de gloante. Alti doi romani se numara printre ranitii cazuti victime in atacurile sangeroase din Capitala Luminilor.

Lacrimi pentru Bucuresti, lacrimi pentru Paris. Romania si Franta isi plang victimele. 

 

Videoclipul de astazi, Ameno, este o piesa New Age care interpretata de ERA in Pseudo-latina a fost supranumita in Franta, Belgia si Suedia “ruga ingerilor”.

 

 


Categorii: Lifestyle, Multimedia

Adaugati un comentariu


 

*