CLIPUL SAPTAMANII: Rasul e sanatos si… contagios

4 septembrie 2016 | 0 comentarii |

faze tariDe cate ori n-ati ras „cu lacrimi” si dupa aceea v-ati simtit mai bine? Fie ati fost protagonistii unei intamplari hilare, ati asistat la o faza „haioasa” sau vi s-a povestit ceva care v-a stimulat rasul, cu siguranta v-ati simtit dupa aceea revigorat, mai optimist, mai plin de energie si ati uitat „de toate durerile”…

Proverbul care spune ca „rasul este cel mai bun medicament” poate fi putin exagerat – nu in orice situatie rasul este chiar leacul cel mai bun – dar, cu siguranta, rasul poate fi adesea un mijloc terapeutic eficient. De la Aristotel incoace, cercetatorii studiaza efectele rasului asupra organismului, iar concluziile sunt ca oamenii care rad mai mult, mai usor si mai cu pofta sunt mai sanatosi, rasul fiind un „remediu” eficient atat pentru minte cat si pentru corp, un antidot puternic pentru stres si dureri de orice fel.

Se spune ca sunetul unui hohot de ras este mai contagios decat orice tuse sau stranut. Rasul si umorul apropie oamenii, creste nivelul de intimitate dintre acestia si ii binedispune. Hohotele de ras reduc tensiunea fizica si stresul, relaxeaza musculatura, declanseaza eliberarea de endorfinele care ii confera organismului o stare de bine si pot calma, temporar, orice tip de durere. Relaxeaza intregul corp, contribuie la intarirea sistemului imunitar si cresc nivelul de energie, protejeaza inima prin imbunatatirea functiei vaselor de sange si a stimularii fluxului sanguin si contribuie la echilibrul emotional, ajutand pe oricine sa vada latura plina a paharului, sa fie optimist in situatii dificile.

Uneori, chiar si un simplu zambet este suficient pentru a declansa buna dispozitie a unei persoane, o ajuta sa se relaxeze si sa se reincarce cu energie, stimuland astfel nivelul de concentrare si productivitate indiferent de tipul activitatii desfasurate.

Cel mai mare avantaj al acestui „medicament” este insa faptul ca este gratuit si usor de folosit.

Sa profitam si noi de beneficiile rasului si sa ne binedispunem cu cateva „faze tari”…

 


Categorii: Lifestyle, Multimedia

Adaugati un comentariu


 

*