CLIPUL SAPTAMANII: Vocatia de medic

11 septembrie 2016 | 0 comentarii |

malpraxis medical -Harul, vocatia ajuta, in orice profesie, sa faci ceea ce trebuie si cum trebuie. Nu intamplator, in tarile avansate, atat admiterea la scoala cat mai ales la facultate se face pe baza unui interviu vocational.

Multe teorii de dezvoltare personala se bazeaza pe “descoperire”, pe gasirea unor talente, abilitati, pasiuni si vocatii ingropate undeva, in subconstient. Ca sa  le descoperim, trebuie sa dam la o parte balastul, pentru a ajunge la comoara ascunsa, la acea voce care iti spune exact ce vrei cu adevarat.

De obicei, oamenii vad partea care se afla la suprafata, vad campionul castigand cursa, dar bu vad miile de ore de antrenament din spatele acestor rezultate sau esecurile din care campionul a invatat lectii care l-au condus la succes. Vad copacul, dar nu si radacinile care il ancoreaza, il ajuta sa creasca, sa se sustina, sa se hraneasca, pentru a arata falnic.

Asa-i si cu alegerea unei profesii, daca descoperi ca ai vocatie, acel har care te ajuta sa obtii rezultate remarcabile, trebuie sa admiti ca drumul nu este presarat doar cu flori, ca trebuie sa faci unele sacrificii pentru a ajunge la succes. Iar cad profesia aleasa presupune lucrul cu oamenii, cu atat mai necesar este sa ai vocatie, sa empatizezi cu cei cu care vii in contact. O astfel de profesie este, indiscutabil, cea de medic.

Un medic explica, intr-un film de cateva minute, cum trebuie sa gandesti, sa traiesti, sa simti ca medic, chiar daca nu este deloc usor. Un film care scoate in evidenta necesitatea de a avea HAR (sau VOCATIE) pentru aceasta profesie!

 


Categorii: Lifestyle, Multimedia

Adaugati un comentariu


 

*