CNAS: Pacienții cu arsuri vor beneficia de consiliere psihologică, psihoterapie și fizioterapie

1 septembrie 2023 | 0 comentarii |

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează că pacienții cu arsuri vor beneficia, pe lângă tratamentele specifice, și de servicii de consiliere psihologică și psihoterapie și vor avea acces la fizioterapie decontate de stat, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare.

 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că a lansat în transparență decizională un proiect de Hotărâre de Guvern prin care, serviciile de consiliere, psihoterapie și fizioterapie a pacienților cu arsuri se vor deconta din bugetul Asigurărilor de Sănătate, conform unui plan recomandat de medicul specialist în medicină fizică și reabilitare, postat pe site-ul instituției.

Avem datoria față de pacienți să facem tot ce ține de noi pentru a îmbunătăți continuu calitatea serviciilor pe care aceștia le accesează. Astfel, CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate inițiază astăzi procesul prin care pacienții cu arsuri vor putea beneficia de servicii de consiliere psihologică și psihoterapie și vor avea acces la fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare”, informează CNAS, pe pagina de Facebook a instituției.

 

Potrivit președintelui instituției, dr. Andrei Baciu, existădouă propuneri inițiale care vor ajuta concret pacienții cu arsuri. Suntem conștienți că aceste două servicii suplimentare nu rezolvă toate problemele pacienților cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete și utile care fac bine pacienților cu arsuri și de care aceștia vor putea beneficia în perioada imediat următoare”.

Președintele CNAS menționează că a avut deja „o primă întâlnire cu organizațiile de pacienți, acest dialog va fi unul permanent. Am discutat și cu medici care tratează pacienții cu arsuri și cu profesioniștii din sănătate care se ocupă de acest subiect” și promite că va rămâne în contact cu asociațiile de pacienți, mulțumind totodată Ministerului Sănătății „pentru deschidere și sprijin”.

 

Andrei Baciu a subliniat că propunerile de la toți factorii interesați sunt binevenite și că această inițiativă face parte dintr-un proces consultativ mai amplu. „De altfel, solicităm propuneri de la toți factorii interesați, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienții din România”, mai spune Andrei Baciu.

Proiect de Hotărâre de Guvern pentru completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sanatate, însoţit de Nota de fundamentare, poate fi consultat pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*