Conferința Națională a Societății Române de Ultrasonografie în Medicină și Biologie

Lectori de renume, din țară și din străinătate, au confirmat participarea la cea de-a XXII-a ediție a evenimentului, care va avea loc în perioada 9-11 mai, la Târgu Mureș.

 

Dr. Mirela Gliga

Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină și Biologie (SRUMB), Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș, Colegiul Medicilor Mureș și Asociația pentru Ecografie Mureș organizează, la Târgu Mureș, cea de-a XXII-a ediție a Conferinței Naționale a Societății Române de Ultrasonografie în Medicină și Biologie.

Potrivit organizatorilor, Conferința va avea un program variat, care va cuprinde teme de interes general, dar și sesiuni axate pe probleme punctuale, de vârf tehnologic sau probleme mai puțin abordate, de înaltă specializare, precum și un program social foarte atractiv.

Este pentru a doua oară când centrul nostru universitar este gazda acestei manifestări de interes general, în care sunt reuniți medici din numeroase specialități medicale precum și studenti, conduși de o pasiune comună, accesibilă, performantă și interesantă – ecografia. Vor fi trei zile pline de informații de înaltă calitate științifică, oferite de lectori de renume național și internațional, îmbogățite de programe educative pentru studenți, tehnici ecografice de înaltă performanță și, nu în ultimul rând, de un atractiv program social”, a precizat șef de lucrări dr. Mirela Gliga, președinte Comitetul de organizare, într-un comunicat remis presei.

La rândul său, prof. dr. Viorela Enăchescu, președinte SRUMB, transmite un mesaj de întâmpinare a participanților, exprimându-și satisfacția că, pe lângă plăcerea revederii, cu ocazia conferinței anuale a Societății Române de Ultrasonografie în Medicină și Biologie (SRUMB), evenimentul este „un nou prilej de a cunoaște experiențele și realizările cele mai noi în domeniu. Anul acesta evenimentul este găzduit de Tg. Mureș și de echipa entuziastă care ne-a mai fost gazdă primitoare în 2011, manifestarea de atunci bucurându-se de un real succes. În numele societății noastre, mă alătur organizatorilor locali invitându-vă la Tg. Mureș, în perioada 9 – 11 mai 2019, pentru a participa la întâlnirea anuală a iubitorilor ecografiei, devenită tradițională. (…) Dorim ca și de această dată să realizăm împreună o manifestare de anvergură și de înaltă ținută științifică, în care se vor întâlni experiențele ultrasonografice din aproape toate specialitățile medicale. Încurajăm participarea mai tinerilor colegi, cu lucrări originale, folosind acest bun prilej pentru a iniția colaborări academice și profesionale durabile”, subliniază președinte SRUMB.

 

În prima zi a evenimentului vor avea loc mai multe cursuri preconferință, creditate cu puncte de educație medicală continuă (EMC): Ultrasonografie vasculară – Doppler și CEUS – pentru începători și avansați, Examenul clinico-ecografic în practica medicală din cabinetul de specialitate, Oncodiagnostic ecografic complex – percutan, EUS, interventional, Rolul ecografiei musculoscheletale în elucidarea și terapia durerii membrelor inferioare, US pentru studenții la medicină.

Din Comitetul știintific al Conferinței fac parte: prof. dr. Viorela Enăchescu și prof. dr. Adrian Saftoiu  de la UMF Craiova, prof. dr. Sorin Dudea, prof. dr. Zeno Sparchez, prof. dr. Maria Crișan, prof. dr. Daniela Fodor, prof. dr. Petru Adrian Mircea, prof. dr. Radu Badea, conf. dr. Romeo Chira, conf. dr. Carolina Solomon, conf. dr. Monica Platon Lupșor și dr. Titus Șuteu  de la UMF Cluj, prof. dr. Ioan Sporea, conf. dr. Alina Popescu, conf. dr. Roxana Șirli și conf. dr. Mirela Dănilă  de la UMF Timișoara, prof. dr. Mircea Stamate, conf. dr. Adrian Costache și dr. Dan Stănescu de la UMF București, șef lucrări dr. Mirela Gliga și prof. dr. Oana Mărginean de la UMF Tg.Mureș, conf. dr. Cătălina Mihai – UMF Iași, prof. dr. Ioan Tofolean – UMF Constanța, conf. dr. Ciprian Brisc – UMF Oradea, dr. Horia Ștefănescu – Cluj Napoca,  dr. Mihai Iacob – Timișoara, dr. Călin Moș – Beiuș.

Studenții au acces gratuit la lucrările științifice ale conferinței, dar participarea la masa de prânz, la Cocktail-ul de Deschidere și/sau Cina festivă se poate face contra cost.

Informații suplimentare referitoare la program și taxe de participare se pot obține accesând site-ul conferinței: www.conferintaeco2019.ro.

 


Adaugati un comentariu


 

*