Consiliul Judetean Buzau cauta solutii pentru „sanatatea” circulatiei pe DN2 E85

30 august 2017 | 0 comentarii |

Presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu a facut deja demersuri in acest sens, la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Consiliul Judetean Buzau face demersuri pentru sistematizarea circulatiei pe cea mai circulata artera de circulatie din judet, respectiv, in doua puncte sensibile de pe Drumul European 85, respectiv, in punctul de legatura cu comuna Florica si la iesirea din municipiul Buzau, catre Ramnicu Sarat.

Presedintele CJ, Petre Emanoil Neagu a anuntat ca pentru siguranta circulatiei si protejarea sanatatii si vietii participantilor in trafic pe DN2 E85, a facut demersuri la Guvern, impreuna cu vicepremierul Marcel Ciolacu si responsabilii de la Drumuri Nationale, pentru identificarea unei solutii care sa conduca la reducerea accidentelor rutiere din cele doua puncte negre de pe Drumul European care tranziteaza judetul.

Atat eu cat si cei de la Drumuri Nationale, cu sprijinul domnului vicepremier Marcel Ciolacu, am luat legatura cu domnul ministru Pop si, cu factorul de decizie din Regionala Bucuresti s-a luat o hotarare ca la Florica sa se realizeze o largire a soselei, mai multe benzi, pentru ca un sens giratoriu nu era potrivit. Se va largi carosabilul si se va rezolva problema. Cel mai probabil, lucrarile vor demara in primara, a explicat Petre Emanoil Neagu, presedintele CJ Buzau.

 

Tot in viitorul apropiat, Neagu spune ca se va amplasa un nou sens giratoriu pe DN2 E85 la iesirea din Buzau catre Ramnicu Sarat, in punctul intersectiei cu DJ 203K, zona Autorolla.

Un sens giratoriu care a fost deja aprobat se va face la intersectia DJ 203K cu E85, la Autorolla, mai ales ca saptamana viitoare, cel mai probabil, se va semna si contractul de finantare pe fonduri europene a reabilitarii sectorului de drum din DJ 203K situat intre intersectia cu E85 si limita cu judetul Braila, iar pana la jumatatea lunii septembrie vor fi solutionate si contestatiile pentru sectorul de drum din DJ 203K situat intre Maracineni si Podu Muncii. Spre finalul lunii voi da ordinul de incepere a lucrarilor”, a detaliat presedintele Consiliului Judetean Buzau, care a subliniat ca preocuparea sa pentru sanatatea traficului din judet este permanenta.

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*