Consiliul Judetean invita buzoienii la sarbatoarea Micii Uniri

19 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Momentul culminant al manifestarilor care vor avea loc pe data de 24 ianuarie il va constitui formarea unei Hore a Unirii care va inconjura Muzeul Judetean.

 

hora unirii buzoieniProfitand de faptul ca zilele de luni si marti sunt declarate zile libere, buzoienii sunt asteptati in numar cat mai mare sa participe la manifestarile pe care autoritatile judetene le vor organiza, pe 24 ianuarie, pentru a marca 158 de ani de la infaptuirea Micii Uniri. Scena desfasurarii evenimentelor va fi curtea interioara a Muzeului Judetean, cei care vor participa la manifestari urmand sa aiba parte de cateva momente inedite.

Institutiile implicate in organizarea manifestarilor dedicate Micii Uniri sunt Muzeul Judetean, Teatrul George Ciprian si Centrul judetean de Cultura si Arta, institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean, carora li se va alatura Divizia 2 Infanterie Getica.

Manifestarile vor icepe la ora 10.15, cand militarii din cadrul Diviziei 2 infanterie Getica vor face o prezentare a steagurilor tuturor unitatilor subordonate, urmata de o demonstrsatie de indemanare in manuirea armelor si se vor incheia cu un spectacol artistic folcloric sustinut de artistii din cadrul Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau, programat cu incepere de la ora 11.35.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

Punctul culminant il va constitui, in jurul orei 11.15, formarea unei Hore a Unirii in care vor fi invitati sa se prinda toti participantii, hora care va inconjura cladirea Muzeului Judetean. O astfel de hora a fost formata si anul trecut, cu aceeasi ocazie, iar de data aceasta organizatorii au tinut sa aduca ceva in plus. Incepand cu ora 10.45 va fi pusa in scena intampinarea unei delegatii unioniste conduse de insusi domnitorul Alexandrui Ioan Cuza, moment la care isi vor aduce contributia actorii teatrului George Ciprian. Momentul va reproduce scenele petrecute pe 24 ianuarie 1859, delegatia unionista urmand a porni calare din fata sediului Consiliului Judetean, pentru a fi intampinata in curtea muzeului. Aici, delgatia va face un scurt popas, iar Alexandru Ioan Cuza, intruchipat de unul dintre actorii teatrului buzoian, va tine un discurs in fata participantilor la manifestare, dupa care se va prinde impreuna cu acestia in Hora Unirii, care va inconjura cladirea muzeului.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

La finalul sedintei ordinare a Consiliului Judetean din aceasta dimineata, presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu, le-a adresat o invitatie colegilor si tuturor buzoienilor, sa participe la activitatile care vor fi organizate marti, la Muzeul Judetean, pentru a marca ziua Micii Uniri.

Activitatile vor incepe de dimineata, de la ora 10.00, urmand a se incheia dupa pranz, cu un spectacol sustinut de artisti din cadrul Centrului Judetean de Cultura si Arta.  Invit toti buzoienii sa participe la acest eveniment, care are o importanta deosebita, atat pentru ca a reprezentat un prim pas in faurirea Romaniei moderne, dar si pentru ca Buzaul a avut onoarea de a intampina si gazdui primul domn al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza. Participantii la eveniment sunt invitati sa viziteze si expozitiile Muzeului Judetean Buzau”, a declarat Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

 

Consiliul Judetean Buzau

Consiliul Judetean Buzau

In alta ordine de idei, in cadrul primei sedinte ordinare din acest an a Consiliului Judetean au fost aprobate noua proiecte de hotarari, carora li s-au mai adaugat alte patru proiecte inscrise pe lista suplimentara.

Lista completa a proiectelor adoptate azi este urmatoarea:

1. Aprobarea Protocolului de colaborare intre Consiliul Judetean Buzau si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau in implementarea proiectului ”Provocari in educatia secolului XXI”.

2. Validarea Dispozitiilor Presedintelui Consiliului Judetean Buzau nr. 488 si 489 din 28 decembrie 2016.

3. Aprobarea Strategiei de achizitii publice a Consiliului Judetean Buzau pentru anul 2017.

4. Atribuirea licentei de traseu pentru efectuarea transportului public judetean de persoane prin curse regulate speciale pe traseul Oreavu-Rm. Sarat si retur operatorului de transport rutier SC DUMITRU TRANS SRL.

5. Atribuirea licentei de traseu pentru efectuarea transportului public judetean de persoane prin curse regulate speciale pe traseul Babeni-Rm. Sarat si retur operatorului de transport rutier SC DUMITRU TRANS SRL.

6. Atribuirea licentei de traseu pentru efectuarea transportului public judetean de persoane prin curse regulate speciale pe traseul Grebanu-Rm. Sarat si retur operatorului de transport rutier SC DUMITRU TRANS SRL.

7. Atribuirea licentei de traseu pentru efectuarea transportului public judetean de persoane prin curse regulate speciale pe traseul Baile-Rm. Sarat si retur operatorului de transport rutier SC DORION TRANSPORT SRL.

8.  Aprobarea modificarii numarului de functii publice, a organigramei si statului de functii pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Buzau.

9. Aprobarea modificarii Statului de functii la Teatrul ”George Ciprian” Buzau.

 SUPLIMENTAR:

10. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli din fonduri externe nerambursabile (sursa D) pe anul 2017 al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau.

11. Aprobarea acordului de parteneriat intre UAT Judetul Buzau, UAT Comuna Robeasca, UAT Comuna Sageata si UAT Comuna Vadu Pasii pentru promovarea proiectului ”Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita judet Braila – Robeasca – Vadu Pasii (E85)” – forma actualizata, ianuarie 2017.

12. Aprobarea Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii, precum si a indicatorilor tehnic-economici pentru obiectivul de investitii ”Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport Robeasca – Vadu Pasii, judetul Buzau”, promovat spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 6: ”Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala” – forma actualizata.

13. Modificarea unor pozitii din Inventarul bunurilor care apartin domeniului public al Judetului Buzau.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*