Consiliul Judetean Buzau se intruneste vineri, in sedinta extraordinara

Vor fi supuse la vot sapte proiecte de hotarare, cele mai importante facand referire la alocari bugetare catre unitatile administrative din judet.

 

Consiliul Judetean Buzau

Consiliul Judetean Buzau

Asa dupa cum presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, anunta la finele sedintei ordinare de saptamana trecuta, in aceasta saptamana, vineri, va avea loc o sedinta extraordinara a institutiei, impusa de necesitatea alocarilor bugetare catre municipiile, orasele si comunele din judet.

Convocarea consilierilor judeteni pentru sedinta extraordinara vine in contextul in care Legea Bugetului a fost aprobata si promulgata  la finele lunii trecute, iar in aceste conditii, administratia locala poate decide in privinta sumelor care vor fi alocate administratiilor locale.

Pe ordinea de zi a sedintei de vineri se vor afla sapte proiecte de hotarare, primele trei referindu-se la alocari bugetare. Astfel, consilierii judeteni vor avea de votat repartizarea a peste 11,81 de milioane de lei pentru finantarea cheltuielilor necesare intretinerii si reabilitarii drumurilor judetene, suma defalcata din taxa pe valoarea adaugata. Urmatoarele doua puncte de pe ordinea de zi se refera la alocarea catre bugetele municipiilor oraselor si comunelor a sumei totale de 10.513.000 de lei, defalcate din impozitul pe venit, precum si a sumei de 9.376.000 de lei, defalcate din taxa pe valoarera adaugata.

 

Muzeul Chihlimbarului

Muzeul Chihlimbarului

Un alt punct de pe ordinea de zi se refera la trecerea cladirii Muzeului Chihlimbarului  de la Colti in proprietatea publica a judetului, pentru ca astfel Consiliul Judetean sa se poata implica in finantarea unor lucrari de reabilitare a imobilului respectiv, astfel incat acesta sa fie adus la standardele muzeale corespunzatoare.

Totodata, va fi supusa votului implicarea financiara a Consiliului Judetean in campania umanitara Maratonul Luminii, prin care se intentioneaza strangerea fondurilor necesare cumpararii unei imprimante speciale pentru copiii de la Liceul pentru copii cudeficiente de vedere. Totodata se vor completa consiliile de administratie ale unor institutii de cultura din subordinea administratiei judetene.

Lista completa a proiectelor de hotarare supuse la vot in sedinta extraordinare de vineri poate fi consultata mai jos:

 1. Aprobarea repartizarii sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor cu drumurile judetene in anul 2017 si estimari pentru anii 2018-2020.

2. Repartizarea pe comune, orase si municipii a sumei de 10.513.000 lei, reprezentand cote defalcate din impozitul pe venit, in vederea echilibrarii bugetelor locale pentru achitarea arieratelor, pentru rambursarea ratelor la imprumuturile contractate in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2015, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru proiecte de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2017 si estimari pe anii 2018-2020.

3. Repartizarea pe comune, orase si municipii a sumei de 9.376.000 lei, reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, in vederea echilibrarii bugetelor locale pentru achitarea arieratelor, pentru rambursarea ratelor la imprumuturile contractate in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2015, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru proiecte de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2017 si estimari pe anii 2018-2020.

4. Suplimentarea pe anul 2017 a numarului de posturi pentru personalul neclerical angajat in unitatile de cult la nivelul judetului Buzau.

5. Completarea consiliilor de administratie ale institutiilor de cultura de sub autoritatea Consiliului Judetean buzau cu un reprezentant al Presedintelui.

6. Aprobarea participarii Consiliului Judetean buzau la campania umanitara ”Maratonul Luminii”.

7. Aprobarea solicitarii Consiliului Judetean Buzau de trecere din proprietatea publica a comunei Colti in proprietatea publica a Judetului Buzau a imobilului situat in satul Colti, comuna Colti, cu destinatia de ”Muzeul Chihlimbarului”.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*