Consiliul Județean a cedat terenul pe care se va construi sala de sport pentru persoanele cu dizabilități

11 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Măsura a fost aprobată în sedința extraordinară din această dimineață, find un pas necesar din punct de vedere legal, întrucât lucrările vor fi derulate de către Compania Națională de Investiții.

 

În această dimineață a fost făcut nu nou pas înainte în cadrul proiectului ce vizează construirea la Buzău a primei săli de sport din România special adaptate pentru persoanle cu dizabiliăți, Consiuliul Județean aprobând în sedință extraordinară predarea către Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene a vitorului amplasemanrt pe care va fi construită sala, angajându-se totodată să asigure condițiile necesare bentru desfăsurarea în bune condiții a lucrărilor.

La finalul ședinței de azi, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că inverstiția nu va fi derulată de administrația locală, fiind vorba de un proiect derulat de Compania Națională de Investiții, cu finanțare prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

La sfârsltul lunii noiembrie, Consiliul Județeran a aprobat studiul de fezabilitate pentru acest proiect, iar astăzi a fost făcut pasul următor, prin cedarea amplasamentului lucrării, pentru a fi îndeplinite astfel condițiile legale.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu a precizat că urmează acum ca reprezentanții Companiei Naționale de Investiții să demareze procedurile de licitație pentru contractarera firmei care va executa lucrările, și, în funcție de termenul în care licitația va fi finalizată, lucrările ar putea fi demarate la jumătatea acestui an. Totodată, președintele Consiliului Județean spune că se așteaptă ca sala de sport pentru persoanele cu dizabilități să fie inaugurată în cursul anului viitor, neputând preciza însă un termen exact, întrucât proiectul este derulat de la nivel central de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

Terenul pus la dispoziție în urma proiectului de hotărâre adoptat azi are o suprafață de 4.600 de metri pătrați și se află în curtera Liceului pentru Deficienți de Vedere, urmând ca după finalizarea lucrărilor și darea în folosință a sălii, acesta să fie cedat înapoi în proprietatea Consiliului Județean, care va avea obligația ca, timp de 15 ani, să întrețină noul obiectiv și să nu schimbe destinația acestuia.

 

Valoarea totală a investiției este de peste 13,1 milioane de lei, sumă ce nu include TVA, iar conform studiului de fezabilitate, sala va avea o capacitate de 145 de locuri, aici fiind incluși nu numai spectatorii, ci și jucătorii, antrenorii, arbitrii, oficialii și personalul de întreținere a sălii. Durata de finalizare a investiției este de un an și cinci luni, din care primele 12 luni sunt destinate execuției și dotării.

Fiind vorba de un obiectiv unic în țară, Petre Emanoil Neagu spune că, în mod cert, sala va găzdui pe viitor și competiții naționale sai chiar naționale destinate persoanelor cu dizabilități.

În sedința de azi au mai fost aprobate alte trei proiecte aflate pe ordinea de zi, iar Petre Emanoil Neagu i-a anunțat pe consilieri că următoarea sedință extraordinară în care vor fi convocați va fi cea pentru aprobarea bugetului pe acest an al județului. Presedintele Consiliului Județean a mai precizat că, până la sfârșitul acestei luni, sau cel târziu, la începutul lui februarie, bugetul pe 2018 va fi aprobat.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*