Consiliul Judetean Buzau va plati chiriile medicilor rezidenti

Astazi a fost aprobata in unanimitate hotararea prin care se aloca Spitalului Judetean Buzau sumele necesare pentru a achita chiriile medicilor rezidenti veniti sa profeseze in judet.

 

Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau

Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau

In urma cu putin timp s-a incheiat sedinta lunara a Consiliului Judetean Buzau, in cadrul careia consilierii au aprobat o hotatare privind destnatia unor sume de bani ce vor fi alocate Spitalului Judetean din bugetul judetului, sume ce vor fi folosite pentru plata chiriilor mediclor rezidenti, in locuinte de serviciu inchiriate de spital. Plafonul chiriilor platite de spital din banii alocati special in acest sens de Consiliul Judetean este de 1.000 de lei, unitatea medicala avand obligatia de a prezenta lunar documente justificative pentru utilizarea sumelor respective cu destinatia precizata. Rereritor la aceasta hotarare, Cristi Bagiu, presedintele Consiliului Judetean, a declarat ca se doreste a fi o solutie la rezolvarea crizei de personal la nivelul medicilor, cu care se confrunta spitalul, urmarindu-se atregerea de specialisti rezidenti care sa profeseze la Buzau, beneficiind de locuinte de serviciu si de chirii achitate de unitatea medicala din banii alocati de la bugetul judetului.

 

rezidentiPe langa aceasta facilitate acordata la nivel local de autoritatile judetene, medicii rezidenti care au ales sa profeseze la Buzau, beneficiaza si de o prima de rezidentiat de 150 de euro, acordata lunar de Ministerul Sanatatii, prima pe care o primesc toti medicii din aceasta categorie. Desi data de la care ar fi trebuit sa primeasca banii respectivi era 1 ianuarie 2014, primavara i-a gasit pe medicii rezidenti fara un leu in conturi, proveni din primele de rezidentiat, a caror acordare a fost intarziata cu doua luni. La inceputul lunii martie, medicii rezidenti din mai multe judete au inceput sa-si manifeste din ce in ce mai vadit nemultumirea, rezidentii clujeni iesind chiar in strada, pentru a-si cere drepturile promise de Minister. Problema s-a rezolvat in aceeasi perioada, acordarea primelor de rezidentiat fiind una din primele masuri luate in mandat de actualul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Rezidentii au inceput sa-si primeasca din martie cei 150 de euro, la acest moment nemaiexistand nemultumiri in aceasta privinta.

 

cjbTot in sedinta de azi a Consiliului Judetean ar fi trebuit sa fie supus aprobarii si planul tehnic al proiectului de reabilitare si modernizare a Spitalului Judetean, insa proiectul de hotarare a fost scos de pe ordinea de zi, intrucat mai avea nevoie de o completare de ordin tehnic, in urma unei solicitari venite din partea Autoritatii de Management care a cerut cateva date suplimentare de ordin tehnic. Proiectul urmeaza a fi supus aprobarii, in sedinta de luna viitoare, vizand efectuarea unor lucrari de reamanajare la sectiile de pediatrie si chirurgie infantila si achizitionarea de aparatura in valoare de 60.000 de lei.

Singurul proiect de hotarare care nu a fost aprobat azi, a fost cel referitor la infiintarea unei comisii de analiza si verificare a activitatii unitatilor de asistenta sociala subordonate Consiliului Judetean Buzau. Proiectul nu a trecut intrucat consilierii PSD si cei ai PNL s-au abtinut, presedintele Consiliului Judetean precizand la finalul sedintei ca „exista un compartiment de audit, exista Curtea de Conturi, aceste unitati sunt controlate permanent,plus ca exista posibilitatea ca orice sonsilier judetean sa mearga la orice unitate de asistenta sociala doreste si sa solicite orice document”.Comentarii (1)

  1. Stefanescu Crina spune:

    Felicitari pentru initiativa! Cu siguranta este un prim pas pentru atragerea tinerilor medici specialisti in acest oras!

Adaugati un comentariu


 

*