Frumusetile Buzaului si produsele traditionale sanatoase, promovate de Consiliul Judetean la Targul de Turism

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Judetean Buzau va avea un stand propriu la targul de la Romexpo, frumusetile si bunatatile zonei fiind prezentate de artistele populare Amelia Papazisu – declarata de UNESCO tezaur uman viu” si Dana Voicu.

 

646x404Ca alternativa la stresul de zi cu zi si la poluarea din marile orase, factori ce macina sistematic nervii si sanatatea fizica, o escapada de cateva zile intr-un loc departe de lumea dezlantuita este oricand binevenita si chiar recomandata de medici, pentru reincarcarea bateriilor. In aceeasi masura este si un bun prilej pentru o terapie naturala cu aer ozonat de munte si o cura de produse naturale din care lipsesc E-urile, colorantii, conservantii si alti aditivi care transforma alimentele in ortavuri. La acest capitol, oferta judetului Buzau este una foarte generoasa, cu numeroase obiective si zone turistice ideale pentru un sejur ce se poate constitui intr-un adevarat galop de sanatate, unele fiind chiar unice in Euopa sau chiar in lume. Iar daca la frumusetea zonelor adaugam si „terapia cu fan” practicata la Chiojdu, „tratamentul cu zer” de la Varlaam ori efectele benefice ale apelor minerale de la Monteoru, sustinute de un regim bazat doar pe produse naturale traditionale zonei Buzaului, vom avea suficiente argumente de convingere pentru cei care cauta un loc linistit pentru a-si incarca bateriile si a se ingriji totodata de sanatatea lor.

 

Buzau-targul-de-turismPe aceste argumente si pe alte cateva la fel de valoroase se bazeaza si Consiliul Judetean Buzau care va reprezenta judetul la Targul de Turism al Romaniei, organizat in perioada 13-16 martie la Romexpo. Va fi cea de-a doua participare a Buzaului la Targul de turism, tema aleasa pentru acest an fiind „Calator prin tara Buzaului”. La standul ce ii va fi destinat in cadrul targului, judetul Buzau isi va prezenta obiectivele turistice, precum si produsele traditionale, datinile si traditiile mestesugaresti. In acest scop, la stand vor fi prezente doua cunoscute artiste populare buzoiene, Amelia Papazisu (careia anul trecuit, UNESCO i-a conferit titlul de „Tezaur uman viu”, decenind astfel al treilea tezaur viu al Buzaului, alaturi de Adela Petre si Mircea Micu) si Dana Voicu. Ele vor face demonstratii ale mestesugurilor pe care le stapanesc, realizand sub ochii vizitatorilor impletituri in par de capra si tapiserii innodate.

Totodata, la standul Consiliului Judetean Buzau vor fi distribuite pliante si brosuri din care cei interesati vor putea afla totul despre locurile ce ce trebuie neaparat vizitate in acest judet.

 

Cristi Bigiu

Cristi Bigiu

Despre aceasta noua participare a judetului Buzau la Targul de Turism al Romaniei, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, a declarat ca „vom participa, si in acest an, la Targul de Turism de la Romexpo, pentru a promova obiectivele turistice ale Buzaului. Potentialul turistic al judetului trebuie valorificat la justa lui valoare. Sunt convins ca noi toti, ca buzoieni, suntem mandri de judetul nostru, si merita sa aratam tuturor acest lucru”.

Anul trecut, participarea la Targul de Turism al Romaniei s-a dovedit un succes pentru judetul Buzau, care a fost remarcat atat de publicul vizitator cat si de cele mai experimentate firme specializate in vanzari de vacante, din oferta carora nu lipsesc cele mai exotice locuri din lume.

Sunteti asteptati, asadar, in perioada 13-16 martie, la Romexpo, cu oferte exceptionale pentru vacanta din aceasta vara, promovate in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Bifati evenimentul in agenda voastra personala si pregatiti-va pentru o vacanta  de vis la preturi bune, dar tineti minte, nu trebuie sa ocoliti standul Buzaului, care va rezerva surprize nebanuite!

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*