Control la Spitalul Sapoca

11 noiembrie 2014 | 0 comentarii |

Astazi, o echipa de control a Ministerului Sanatatii a descins la spitalul buzoian, in urma unor sesizari aflate pe masa ministrului Nicolae Banicioiu.

 

doctori  sapocaMinistrul Sanatatii a dispus un control la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca- judetul Buzau. Incepand de astazi si pana la sfarsitul acestei saptamani, echipa de control va verifica activitatea unitatii medicale, atat din punct de vedere financiar cat si managerial.

O echipa numita de ministrul Nicolae Banicioiu a descins astazi in unitatea medicala unde, potrivit oficialilor din cadrul ministerului, controlul este in derulare si a fost demarat in urma unor sesizari, concluziile urmand a fi date publicitatii la finalul verificarilor, cel mai probnabil, saptamana viitoare.

Managerul unitatii spitalicesti, ec. Dumitru Popescu, sustine insa ca acest control ar fi unul de rutina si vizeaza activitatea de ansamblu a unitatii medicale, in cadrul unor controale tematice dispuse de Ministerul Sanatatii.

Ramane de vazut care vor fi concluziile echipei de control.

 

Sapoca supraveghere bolnavi 5Spitalul de Neuropsihiatrie de la Sapoca este, conform HG nr.144/2010, unitate sanitara de interes public national, aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, de  serviciile careia beneficiaza pacientii cu probleme psihice din 12 judete. Spitalul are in structura 810 paturi, din care: 355 de paturi pentru pacientii acuti; 300 pentru pacientii internati conform CP 114; 100 pentru pacientii cronici; 30 paturi pentru neuropsihiatrie infantila si 25 de paturi pentru ingrijiri paliative, fiind incadrat, din 2011, in categoria IV.

          Spitalul beneficiaza de trei surse de finantare, respectiv, din veniturile pentru serviciile spitalicesti contractate cu CJAS Buzau (90%), din veniturile de la bugetul de stat pentru actiuni de sanatate (LSM si medici rezidenti) si programe de sanatate (Programul de sanatate mintala), precum si vrnituri din autofinantare si activitati de terapie ocupationala.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*