Costin Ioan Vasilescu, noul președinte RASCI

22 ianuarie 2024 | 0 comentarii |

Asociația Română a Producătorilor de Medicamente fără Prescripție, Suplimente Alimentare și Dispozitive Medicale anunță că are un nou Consiliu Director, care va ghida asociația într-o perioadă de inovație și colaborare extinsă.

 

În cadrul ultimei Adunări Generale, Asociația Română a Producătorilor de Medicamente fără Prescripție, Suplimente Alimentare și Dispozitive Medicale (RASCI) și-a ales o nouă conducere, pentru mandatul 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026. Astfel, funcția de președinte îi revine lui Costin Ioan Vasilescu, Head of Regulatory & Safety SEE în cadrul Reckitt Benckiser, fost vicepreședinte și membru în Consiliul Director al RASCi în mandatul anterior.

Este o onoare să preiau acest rol și să conduc asociația într-o nouă eră de creștere, colaborare și inovație. Vom continua misiunea RASCI în această nouă formulă, construind pe succesul demersurilor noastre anterioare, ceea ce înseamnă că vom continua să promovăm accesul la produse de îngrijire personală de înaltă calitate și să contribuim la sănătatea și bunăstarea populației”, declară Costin Ioan Vasilescu, noul președinte RASCI.

 

Costin Vasilescu este absolvent al Facultății de farmacie și are o experiență de 20 de ani în industria farmaceutică, dintre care peste 10 în poziții de coordonare în departamente de Regulatory Affairs din cadrul mai multor companii de renume de pe piața din România.

Din noua poziție își propune ca „prin colaborarea noastră strânsă și parteneriatele puternice cu autoritățile, profesioniștii din domeniul sănătății și alte organizații relevante, să influențăm pozitiv industria locală de self-care. Împreună, putem face o diferență semnificativă în viețile celor pe care îi deservim și să contribuim la o mai bună educație în materie de sănătate”, subliniază noul președinte.

Director Executiv al RASCI rămâne Diana Mereu, care coordonează activitatea curentă a Asociației şi punerea în aplicare a deciziilor Consiliului Director.

 

Poziția de vicepreședinte, ocupată anterior de Costin Vasilescu, îi revine în actualul mandat Cătălinei Florea, Country Regulatory Affairs Lead Romania & Moldova în cadrul Haleon, membru în Consiliul Director al RASCI în mandatul anterior și Lead al Grupului de Lucru OTC & Dispozitive Medicale, cu o experiență de peste 16 ani în industria de self-care. Ea a activat ca specialist și a coordonat departamente de Regulatory Affairs în diverse companii din piața locală de îngrijire personală.

Din echipa de conducere, ca membri ai Consiliului Director, mai fac parte Thomas Bosment – Country Head Romania & Moldova în cadrul Sanofi Consumer Healthcare, Ramona Brumă – Head of Regulatory Affairs în cadrul Bayer Consumer Health și Teodor Profir – Country Manager Kenvue Romania.

RASCI reprezintă interesele producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC), suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală, activi pe piața din România

 


Adaugati un comentariu


 

*