Cum se reflecta starea de sanatate in culoarea si aspectul limbii

10 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

Limba poate constitui un important indicator al starii de sanatate, fiind necesara insa recunoasterea semnelor pe care acestea le indica in cazul aparitiei unor afectiuni.

 

medic scoalaDe cele mai multe ori, la controalele medicale de rutina, medicii ne cer, la un moment dat, sa „scoatem limba”. Multi pacienti isi inchipuie ca aceasta solicitare vine pentru ca medicii sa poata examina mai bine gatul. In parte este adevarat acest lucru, insa examinarea limbii constituie si o parte importanta a unui control medical, acest organ oferind numeroase informatii referitoare la starea de sanatate, pe care un specialist le poate recunoaste imediat.

In cazul in care resimtim ca ceva nu este in regula in legatura cu starea noastra de sanatate, o autoexaminare a limbii poate oferi indicii despre problema pe care o are organismul, orice schimbare de culoare sau aspect constituind un indiciu important in acest sens. Important este insa sa si stim sa descifram aceste semne pe care limba le indica, asa ca, in cele ce urmeaza vom dezvalui cateva dintre semnificatiile pe care le poate avea schimbarea culorii sau aspectului acestui organ.

 

limbaIn mod normal, limba trebuie sa aiba culoarea roz deschis, aceasta culoare semnaland faptul ca organismul functioneaza la parametrii normali.

Aparitia unor dungi albe, a unor urme vizibile sau a unor pete rosii indica lipsa de energie, oboseala si lipsa apetitului. Aceste simptome sunt caracteristice persoanelor anxioase sau care se ingrijoreaza peste masura, fiind mai tot timpul nelinistite.

Aparitia unor dungi galbene pe mijlocul limbii si schimbarea culorii in rosu accentuat constituie semne ale deshidratarii, dar si ale unor afectiuni ale pielii sau ale unor probleme digestive.

Inflamarea marginor limbii, insotita de aparitia unor pete albe, indica anumite dereglari metabolice sau faptul ca organismul retine apa in exces, in astfel de cazuri aparand si starea de oboseala si letargie.

Atunci cand culoarea limbii devine visinie si apar pete inchise la culoare exista riscul aparitiei unor probleme cu congestia sangelui sau unor probleme vasculare.

Crapaturile aparute pe limba indica o infectie fungica, iar limba palida indica un flux sangvin scazut sau o anemie.

Daca unul dintre aceste semne persista, cel mai indicat este consultul imediat al unui medic.

 


Categorii: Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*