Cursurile de management al bolnavului hipertensiv si-au consumat ultima editie planificata pentru acest an

Initiativa Societatii Romane de Hipertensiune s-a bucurat de succes, pana acum participand la lucrari peste 1.000 de medici de diferite specialitati si cateva sute de asistenti.

 

combatSibiul a fost gazda ultimei serii de cursuri de management al bolnavului hipertensiv din acest an, adresate medicilor si asistentilor medicali, cursuri organizate de Societatea Romana de Hipertensiune sub denumirea de C.O.M.B.A.T. 2, fiind vorba de a doua editie. Aceasta a debutat anul trecut la Pitesti, cursul fiind apoi desfasurat in alte orase, ultimul dintre ele fiind Sibiul. O noua serie de cursuri va fi reluata de anul viitor, in alte orase din tara.

Desfasurat pe doua sectiuni, una destinata medicilor de diferite specializari, cealalta asistentilor medicali, cursul interactiv consta intr-o imbinare a informatiilor teoretice cu prezentarea unor cazuri clinice ilustrative, legate atat de diagnosticarea si tratarea complicatiilor hipertensiunii arteriale, cat si de relatia de cauzalitate dintre hipertensiunea arteriala si alte patologii. Scopul manifestarii, de a facilita schimbul de idei intre specialistii implicati in managementul hipertensiunii arteriale, pentru o mai buna evaluare si monitorizare a persoanelor diagnosticate cu tensiune arteriala crescuta, a fost atins, sustin organizatorii.

 

maria dorobantu

Dr. Maria Dorobantu

La Sibiu s-a inregistrat un nou record de participare, ceea ce demonstreaza ca initiativa Societatii Romane de Hipertensiune se bucura din ce in ce mai mult de succes in randul personalului din Sanatate. Nu mai putin de 200 de medici si 69 de asistenti medicali au participat la cursul organizat la Sibiu.

La final, dr. Maria Dorobantu, directorul cursului si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune s-a declarat foarte multumita de succesul acestei noi editii. „Aceasta a doua editie a cursurilor COMBAT s-a bucurat de un numar foarte mare de participanti. In total cred ca au luat parte la dezbateri si discutii peste 1.000 de medici de diferite specialitati, fapt care nu poate decat sa ne bucure. Permanenta actualizare a cunostintelor medicale sta la baza reusitei terapeutice si sper ca prin organizarea acestor cursuri la nivel national am reusit sa oferim medicilor practicieni informatii utile, care sa-i ajute in practica lor clinica. De altfel, din feedback-ul lor am aflat ca au apreciat atat tematica variata a cursului, cat calitatea lectorilor”, a declarat aceasta.

 

combat 2Sectiunea dedicata medicilor specialisti s-a bucurat de prezenta a 200 de persoane, depasindu-se astfel recordul de participare inregistrat la editia anterioara de la Iasi, unde fusesera prezenti 120 de medici. Cursul s-a adresat exclusiv medicilor implicati in managementul hipertensiunii arteriale si a abordat legatura dintre hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat, boala cerebrovasculara sau sarcina, precum si tehnicile actuale de masurare a tensiunii arteriale si semnificatia variabilitatii acesteia. Acesta a constat in prezentarea de cazuri clinice si discutii intre specialisti in domeniu si medicii prezenti, precum si in dezbateri pe diferite teme si demosntratii practice ale unor tehnici medicale.

In acelasi timp, la sectiunea dedicata asistentilor medicali au participat 69 de cursanti. Structurat sub forma a trei ateliere interactive, cursul a abordat subiecte in imbunatatirea calitatii ingrijirii persoanelor cu hipertensiune arteriala. Informatiile teoretice si sfaturile practice au fost completate de o o intalnire cu pacientii, in cadrul careia acestia au vorbit deschis despre experienta lor cu boala si despre cum le-a schimbat diagnosticul de hipertensiune arteriala activitatea si viata de familie. La randul lor, medicii si asistentele medicale le-au explicat pacientilor cum isi pot controla afectiunea prin schimbarea stilului de viata, prin infruntarea temerilor cu privire la tratamentul si evolutia bolii, precum si prin depasirea provocarilor impuse de diagnosticul de tensiune arteriala crescuta.

 


Adaugati un comentariu


 

*