Daca nu aveti solutii, Gigel este disponibil!

16 iunie 2014 | 0 comentarii |

Francisco StoicaSa zicem ca il cheama Gigel. Si are familie mare. Nevasta, patru copii, plus soacra, intr-un apartament cu patru camere primit pe vremea cand exista un singur partid. Doua bai la atata spatiu, oricum insuficiente pentru atatia locatari. Mai veneau la ei ceva vecini cand se mai lasa cu cate un chef. Sub presiunea vinului cu sifon sau mai nou, cu apa minerala, se duceau invitatii sa-si mai faca nevoile, ca oamenii sanatosi. Mai Gigele, pune si tu niste hartie acolo, mai faceau misto, cu vorbe frumoase, unii. Dar sapun nu ai?

Dupa ce se trezi din betie, intr-o dimineata, capul familiei a decis ca nu se mai poate asa, ne vorbeste lumea. Si s-a hotarat sa faca un control. Nevasta, soacra si copiii nu prea intelegeau ce l-a apucat pe Gigel, dar au asteptat cuminti verdictul, sa vada ce avea de spus, ca doar era de al lor si a trait in acelasi apartament. Pai, daca nu a dat bani de sapun si hartie, preferand sa-i bea, cine-i vinovat?

Gigel batu cu furculita in pahar, ca sa fie ascultat cu atentie. Imi pare rau ca trebuie sa va dau o veste proasta, dar ce am vazut eu in cele doua bai este necorespunzator. Mizerie, ce sa mai spun? Deocamdata va amendez, adica nu, ca banii in casa tot eu ii dau, mai bine veti primi mai putini, timp de trei luni. Si voi reveni cu un alt control. Pai se poate asa ceva?

Pentru a se scoate in fata cunoscutilor le-a trimis cate un sms, le-a pus si fotografii pe facebook, ca sa vada si ei ce situatie a gasit si ca are autoritate in casa, toate se vor rezolva. Cam necajit el ca in presa nu poate iesi, ca nu-l baga nimeni in seama… Dar citind una, alta, ramase perplex: ia uite, este unul care ma copiaza, Ministerul Sanatatii. Bai, dar asta are familie mare si este bogat, cateva sute de spitale si ii mai intra si o gramada de bani in casa de la populatie. Eiii, pai nu se compara, eu stau intr-un salariu si trebuie sa ma descurc!…

Ce zice, ca nu stiu cat la suta din toaletele spitalelor sunt necorespunzatoare? Adica saracii bolnavi intra la buda cu mana la nas? Cel putin ai mei sunt sanatosi! Dar doctorii? A, ei au cheie, intra in locuri curate…

Nu prea intelege Gigel ce se intampla cu acest domn minister, adica ii dau oamenii bani, se fac investitii de milioane, dar se impiedica intr-un sapun sau o hartie, cu un strat cel putin… Pai sa plece ei, ca ma duc eu! Ei, beau eu o bere din banul public, dar friptura o voi manca jos, pe gresia oricarei toalete din spitalele noastre. Nu as putea sa-i insel pe contribuabili, mai ales ca este vorba de bolnavi!

Se oftica Gigel, ce sa-i faci, ii pedepsesc eu pe ai mei, dar pot dormi noaptea? Eu nu am stat zi de zi cu ei? Ma dau cocos?


Categorii: Editorial

Adaugati un comentariu


 

*