Doctorul Regelui

16 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Cunoscutul medic timișorean Dorel Săndesc împărtășește prietenilor, pe pagina sa socializare, câteva dintre momentele memorabile din perioada în care a fost medicul Regelui Mihai.

 

Regele Mihai, dr. Dorel Sandesc

În aceste zile, o țară întreagă este marcată de despărțirea de fostul Rege al României, Mihai I. Făcând abstracție de fariseii și oportuniștii care au încercat să pozeze în admiratori ai celui pe care cu ani în urmă l-au alungat, oamenii simpli și-au exprimat cu sinceritate nedisimulată iubirea, respectul și prețuirea față de Regele Mihai. Ei au simțit nevoia să-și exprime un ultim omagiu față de acest simbol incontestabil al decenței, onoarei, iubirii de țară și popor și să-și ceară iertare…

Despre iubire, onoare și respect vorbește și unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați medici timișoreni, dr. Dorel Săndesc, preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, care într-o postare pe pagina sa de socializare povestește despre onoarea de se fi îngrijit de sănătatea Regelui Mihai I al României, despre cum a fost el „Doctorul și Călușarul Regelui Mihai”.

În cuvinte puține dar pline de sinceritatea cu care și-a obișnuit prietenii și pacineții, medicul povestește cum „în 1996, cu ocazia vizitei Majestăţii Sale Regele Mihai în România, care a început de Paşti la Timişoara şi a continuat cu un pelerinaj prin ţară, în special pe la mănăstiri şi obiective istorice, am avut onoarea de a fi selectat ca medic al Majestatii Sale şi Familiei regale! Am primit pe fax fişa sa medicală, l-am consultat – şi am constatat cât era de sănătos!-, am comunicat, l-am cunoscut aşa cum puţini oameni au privilegiul să o facă”.

 

Dr. Sandesc si Regina Ana

După această vizită, medicul Săndesc a păstrat legătura cu Casa Regală, iar ultima dată l-a întâlnit pe Regele Mihai în urmă cu 4-5 ani, când s-a deplasat la Săvârşin, împreună cu colegul său Claudiu Macarie, pentru că Majestatea Sa nu se simţea bine.  „Nu era nimic grav, o uşoară ameţeală după o cursă cu ATV-ul pe coclauri… I-am recomandat să reducă dozele de antihipertensive, să bea un pahar de vin roşu seara, iar dimineaţa o bucată de ciocolată neagră şi ceai verde. I-a plăcut mult şi a spus«Iată un doctor bun: scoate din medicamente și îmi dă vin și ciocolată!»!”, a mai scris medicul.

Dr. Săndesc spune însă că cea mai specială amintire o are de prin anii 2000, când „am organizat la Săvârşin o sărbătoare tradiţională în onoarea regretatului mare Profesor Petre Drăgan. În prezenţa Familiei regale şi a invitaţilor, am jucat Călusarul împreună cu consătenii mei din Munţii Orăştiei. Spre marea lor surpriză, Regele şi Regina şi-au recunoscut «doctorul» pe scenă şi au venit, ne-au felicitat şi îmbrăţişat, lăsând în sufletele noastre o amintire de neuitat, alături de atâtea altele. 

Dumnezeu să îl odihnească şi să ocrotească sufletul Regelui Mihai!”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

 

Câteva zile am vorbit despre „onoare”, despre „demnitate”, despre „țară”, despre „iertare”. Ce vom face de luni încolo și cum vom gândi? Ce principii ne vor guverna și cât de sănătos vom fi capabili să acționăm, să trăim în continuare? Vom fi capabili să ne recâștigăm virtuțile despre care s-a vorbit atât de mult în aceste zile, să revenim la niște valori care ne dea dreptul de a sta, din nou, cu fruntea sus, în fața lumii, a noastră, a părinților și a copiilor noștri? Vom fi în stare să facem lucrurile să meargă pe un făgaș al normalității, să facem astfel încât să ni se întoarcă doctorii acasă, să nu mai „exportăm creere” și să le lăsăm să se manifeste la noi în țară, pentru binele nostru și al copiilor noștri?

Într-o altă postare, dr. Dorel Săndesc vorbește „despre Rostul pierdut…”. Alături de o imagine cu Regele Mihai alături de Corneliu Coposu, medicul și-a exprimat speranța că „sufletele acestor doi mari oameni se vor reîntâlni acum în Cer și ne vor veghea”.

 

Sursă foto: Dorel Săndesc – Facebook

 


Adaugati un comentariu


 

*