Sperante pentru romancele care se decid mai tarziu sa devina mame

29 mai 2017 | 0 comentarii |

O procedura revolutionara care le permite femeilor ajunse la menopauza sa ramana insarcinate, urmeaza sa fie implementata si in Romania.

 

Dr. Konstantinos Pantos

Dr. Konstantinos Pantos

La sfarsitul sapatamanii trecute, pe insula greceasca Ithaca a avut loc o conferinta dedicata turismului medical, eveniment care s-a bucurat de particiare internationala. Pe parcursul celor doua zile ale conferintei, in discutie a fost adusa si Romania. Un specialist grec in infertilitate a anuntat cu aceasta ocazie ca in tara noastra urmeaza a fi implementata o metoda revolutionara in acest domeniu, care le va permite femeilor sa ramana insarcinate si dupa 35-40 de ani si chiar dupa instalarea menopauzei.

Cel care a facut acest anunt este medicul Konstantinos Pantos, cel care a implementat aceasta metoda in Grecia, singura tara in care este practicata in prezent aceasta procedura. Romania urmeaza a fi a doua tara din lume in care va fi implementata noua metoda, procedura urmand a fi preluata de specialistii din cadrul clinicii Genesis Athens Bucuresti. „Urmeaza ca noua procedura sa fie implementata in urmatoarele saptamani in Bucuresti, pentru ca ne propunem nu doar sa atragem aici, in Grecia, pacientii din Romania, ci si sa dezvoltam aceasta procedura si in Romania, ceea ce va insemna o dezvoltare a turismului medical in Romania”, a declarat in cadrul conferintei, dr. Konstantinos Pantos.

 

ecografie gravidaLa randul sau, medicul Andreas Vythoulkas, specialist in cadrul clinicii din Bucuresti, a explicat ca noua metoda vine in sprijinul multor familii care, din cauza stilului de viata impus de conditile actuale, se decid mai tarziu sa aiba copii, punand pe primul cariera si realizarea unei stabilitati financiare. Dupa varsta de 35 de ani, sansele femeilor de a ramane insarcinate pe cale naturala se reduc considerabil, insa noua metoda le va veni in ajutor in acest sens, inclusiv femeilor care au ajuns la menopauza dar isi doresc si sa devina mame. „Din pacate, stilul actual de viata ne face sa uitam sa facem copii si cand ne trezim ca poate e momentul sa avem copii, femeile sunt deja la premenopauza sau menopauza. Punem pe primul loc cariera, locuinta, situatia materiala si abia apoi ne hotaram sa facem si copii, fara sa tinem cont ca exista numite prioade propice pentru a deveni parinti. Multe femei se decid sa aiba un copil la 35-36 de ani, varsta la care sansele de a ramane insarcinate pe cale naturala incep sa scada progresiv. Noua metoda pe care o vom implementa in Romania da o speranta reala pentru toate femeile care acum au o sansa in plus sa aiba copii, cu materialul genetic propriu”. a declarat medicul Andreas Vythoulkas.

 

Dr. Andreas Vythoulkas

Dr. Andreas Vythoulkas

In cadrul aceleiasi conferinte, acesta a facut si o scurta prezentare a noii proceduri care in Grecia a dat rezultate, ducand totodata si la o importanta crestere a turismului medical. „Se preia sange de la femeia respectiva, se prelucreaza, este o anumita categorie de celule care se aleg, iar celulele respective sunt injectate pe ovare. Dupa cateva zile vedem cum raspunde femeia respectiva. S-a demonstrat ca o mica rezerva ovariana ramane in ovare si dupa ce femeia intra la menopauza si cu procedura respectiva activam rezerva respectiva, astfel incat sa putem sa obtinem o sarcina”, a explicat medicul.

Totodata, acesta a mai precizat ca pana sa poata fi implementata si in Romania, procedura trebuie sa fie acreditata de autoritatile de aici, si de aceea vor mai fi necesara cateva saptamani pana cand lucrurile vor fi puse la punct, existand o buna colaborare cu autoritatile romane in acest sens.


Adaugati un comentariu


 

*