Sase ani in slujba romanilor saraci prin policlinicile sociale Regina Maria

29 mai 2017 | 0 comentarii |

Organizatia ofera o serie de servicii medicale gratuite persoanelor fara venituri si fara asigurari medicale, dar si pacientilor cu venituri modeste.

 

poloclinici regina mariaInfiintata pentru a oferi o sansa la o viata sanatoasa si persoanelor fara venituri stabile si fara asigurari de santate, care nu pot beneficia din aceasta cauza de serviciile de care se bucura ceilalti asigurati, fundatia Policlinici Sociale Regina Maria a aniversat sase ani de existenta. Un bun prilej de a face si un bilant al activitatilor desfasurate in aceasta perioada, in beneficiul pacientilor de conditie modesta.

Fundatia a patruns pe piata serviciilor medicale din Romania in anul 2011, odata cu inaugurarea Policlinicii Sociale Baba Novac din Capitala. Scopul declarat al organizatiei era ca prin acest demers sa ofere o gama larga de servicii medicale gratuite in cadrul policlinicii, unui numar cat mai mare persoane fara venituri si asigurari medicale.

Patru ani mai tarziu, in 2015, a deschis o nou policlinica sociala, adresata de aceasta data persoanelor cu venituri mici si foarte mici. Pentru inaugurarea Policlinicii Sociale Sala Palatului, fundatia a investit un milion de euro, facilitand astfel, accesul la servicii medicale, persoanelor ale caror venituri nu le permit sa se adreseze unor clinici medicale private.

 

policlinica regina mariaCu ocazia prezentarii bilantului celor sase ani de activitate, reprezentantii fundatiei au anuntat ca anul acesta va fi lansat un nou serviciu adresat beneficiarilor, constand intr-un abonament stomatologic ce va fi cel mai convenabil de pe piata. Se va inlesni astfel accesul la tratamente stomatologice persoanelor care nu isi permit sa-si trateze dantura, in conditile in care astfel de servicii nu sunt decontate din fondul asigurarilor de Sanatate.

In primul an de activitate, la policlinica Baba Novac au fost oferite 431 de consultatii persoanelor fara venituri si fara asigurari medicale, ajungandu-se in prezent ca numarul consultatiilor gratuite acordate anual sa fie de 5.600.

In ceea ce priveste policlinica de la Sala Palatului, in cei doi ani de la inaugurare au fost acordate 10.900 de consultatii, dintre care peste 7.000, in cursul anului trecut.

 

Wargha Enayati

Wargha Enayati

Directorul executiv al fundatiei, Cristiana Mateoiu, spune ca o parte din sumele incasate in urma lansarii abonamentelor stomatologice pentru pacientii cu venituri mici vor fi directionate catre policlinica Baba Novac, in vederea sasigurarii serviciilor medicale gratuite pentru persoanele fara venituri si fara sigurare medicala.

La randul sau, Wargha Enayati, fondatorul fundatiei, a declarat cu ocazia bilantului ca ne zbatem in fiecare zi intre dramele celor care ar avea nevoie de ajutor si sincopele unui sistem gandit mai mult din birouri si mai putin din realitatea cruda a vietii. In realitate, sase ani de activitate medicala sociala pentru policlinica Baba Novac, unde au acces exclusiv persoanele fara venituri si asigurari medicale, arata cam asa: 20.100 de consultatii gratuite, 2.200 de pacienti, din care 600 bolnavi cronici care primesc lunar tratament medical, 12 medici voluntari, un medic coordonator si o asistenta. Peste 400.000 de euro cheltuieli pentru cele doua policlinici numai anul trecut. Medicina sociala costa in primul rand uman si emotional, dar si financiar  si pentru asta avem de multumit partenerilor si prietenilor nostri”.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*