Doi reputati medici israelieni isi ofera serviciile, gratuit, ranitilor de la Colectiv

5 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Acestia sunt specializati in tratarea ranitilor din zonele de conflict si au sosit in Romania pe cheltuiala clinicii Intermedicas si a Fundatiei Policlinicii Sociale Regina Maria.

 

smurdO  veste imbucuratoare referitoare la situatia victimelor incendiului de vineri seara din clubul Colectiv se refera la faptul ca, de cateva zile, pe lista decedatilor nu s-au mai adaugat nume noi, numarul celor care si-au pierdut viata ramanand blocat la pozitia 32. In continuare, 130 de pacienti se afla internati in 11 spitale din Capitala, cei mai multi dintre ei cu arsuri grave, pe suprafete intinse.

Eforturile medicilor romani pentru salvarea lor sunt sustinute zilele acestea si de doi specialisti israelieni, veniti special in Romania pentru a-si oferi serviciile, gratuit. Este vorba despre profesorul Linton David-Michael, director medical la Sectia de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center si de profesorul Josef Haik, director al Sectiei de Arsi din cadrul Sheba Medical Center din Israel. Ambii fac parte din elita medicala din Israel, fiind specializati in tratarea ranitilor din zonele de conflict, in conditiile in care Israelul este o astfel de zona, iar numarul victimelor, atat din randul militarilor cat si al civililior, este foarte mare. Acestia au fost adusi in Romania de Clinica Intermedicas, prima clinica din Romania specializata exclusiv pe  servicii de second opinion medical, cu sprijinul fundatiei Policlinicii Sociale Regina Maria, care sustin costurile consultatiilor si ale expertizei de second opinion oferite de cei doi medici israelieni.

 

smurd arsiPentru ca gestionarea cazurilor de reconstructie chirurgicala implica totodata costuri semnificative pe termen mediu si lung, Fundatia Regina Maria a pus la dispozitie doua conturi in care pot fi facute donatii in lei sau in euro. Acestea au fost deschise la Raiffeisen Bank, iar cei care doresc sa doneze in lei o pot face in contul RO70 RZBR 0000 0600 1278 5673, in timp ce donatiile in euro pot fi facute in contul RO43 RZBR 0000 0600 1278 5674.

 Intr-un comunicat remis de clinica Intermedicas pe aceasta tema se arata ca ne dorim sa sprijinim eforturile profesionale si umane ale medicilor romani care in aceste zile au lucrat sub o presiune inimaginabila. Prin prisma expertizei pe care Intermedicas o are in nise medicale, ne dorim sa aducem o contributie la eforturile acestor medici. Cei doi medici implicati au o vasta expertiza in tratarea soldatilor din zonele de conflict si credem ca experienta lor va contribui la imbunatatirea semnificativa a situatiei in care se afla tinerii internati”.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*