Donatii de la oameni cu inima mare pentru cei cu inimi bolnave

14 decembrie 2013 | 3 comentarii |

La Balul caritabil organizat vineri seara, de Clubul Rotary Buzau, s-au strans peste 34.000 de lei si s-au donat bunuri in valoare de peste 30.000 de euro, in beneficiul copiilor si batranilor cu probleme cardiace grave. Cei mai generosi s-au dovedit Compania farmaceutica Torrent Pharma care a donat medicamente de peste 26.000 de euro, si viceprimarul Fanica Barla care a oferit 900 de euro pentru unul dintre obiectele vandute la licitatie.

 

balul rotary 2013Balul caritabil organizat de Clubul Rotary Buzau, organizat intr-un cadru select, si-a atins scopul si in acest an, cand s-au strans, din donatii si bunuri vandute la licitatie, sume importante care vor fi folosite in beneficiul bolnavilor si al persoanelor vitregite de soarta. De aceata data, cei peste 100 de participanti prezenti la eveniment au fost mai generosi decat anul trecut, asa ca sumele stranse in urma donatiilor si a licitatiei de antichitati au fost mai mari decat la editia precedenta, oferindu-se astfel o sansa in plus copiilor si batranilor cu probleme cardiace, in beneficiul carora se va cheltuit o mare parte din bani.

Conform lui Beno Goldstein, presedintele Clubului Rotary Buzau, editia din acest an s-a desfasurat sub deviza „Din inima pentru inima”, tematica incadrandu-se astfel  intr-un proiect rotarian national de mare amploare, denumit ANUL INIMII LA ROTARY, in cadrul caruia s-au desfasurat numeroase actiuni privind sanatatea inimii”. In cadrul acestui proiect, pana in prezent, 20 de copii cu probleme de sanatate, provenind din familii nevoiase, au fost operati pe cord deschis la o clinica din Haifa, rezultat al colaborarii intre rotarienii din Romania si cei din Israel.

Ultima activitate de amploare din cadrul acestui program, desfasurata de rotarienii buzoieni in acest an, a fost balul caritabil de la aceswt sfarsit de saptamana, in urma caruia au fost stranse donatii in bani in valoare de peste 34.000 de lei si donatii in medicamente si alimente in valoare de 30.000 de euro.

 

Rotary-2Balul a inceput sub cele mai bune auspicii, presedintele rotarienilor buzoieni anuntand ca inca inainte de a tine discurdul de bun venit se facusera doua donatii substantiale. Prima dintre ele a apartinut Companiei farmaceutice Torrent Pharma, care a donat medicamente in valoare de peste26.000 de euro, aceasta fiind, de altfel, cea mai importanta donatie facuta la aceasta editie a balului caritabil. Cea de-a doua donatie a fost facuta de Compania Parmafood, constand in alimente in valoare de peste 3.000 de euro, ce vor fi impartite in perioada premergatoare Sarbatorilor, familiilor nevoiase si oamenilor aflati in suferinta.

Cu putin inainte de ora fixata pentru inceperea balului, invitatii au inceput sa soseasca rand pe rand, fiind intampinati de membrii Clubului si primind ca suvenir obiecte de artizanat confectionate de presedintele Beno Goldstein. In sala de bal s-au adunat astfel peste 100 de persoane, membrii clubului si invitatii lor, oficialitati municipale si judetene, oameni politici, oameni de afaceri si personalitati culturale.

In ciuda sobrietatii si solemnitatii evenimentului, atmosfera a fost una placuta si relaxanta, invitatii au socializat si au iesit la dans pe acordurile pieselor interpretate de Oana Sarbu si  artistii locali Laurentiu Cazan, Alina Mirea si Florin Bonea, destinderea fiind asigurata si de doi membri ai grupului Distractis, invitati la eveniment, Cristian Gretcu si Florin Constantin.

 

Rotary-3Destinsa a dost atmosfera si pe parcursul celor cateva reprize de licitatie, ocazie cu care au fost scoase la vanzare mai multe obiecte de arta si antichitati, printre care prima harta a Romaniei Mari, tiparita in 1919, la Viena, si donata de secretarul clubului Rotary Buzau, Dan Camer, precum si un nai al lui Gheorghe Zamfir, donat de Sorin Cristea, sergentul Clubului.

Mediatorii licitatiei au fost tot cei doi membri au grupului Distractis care, folosindu-se din plin de umorul care-i caracterizeaza, au incercat sa-i determine pe participanti sa ofere cat mai mult pentru bunurile scoase la vanzare.

Vedeta licitatiei a fost macheta unui Galion olandez, realizata de Beno Goldstein, presedintele rotarienilor buzoieni, pretul de pornire fiind de 400 de euro.  S-a licitat intens, viceprimarul Fanica Barla dovedindu-se din start interesat sa achizitioneze vasul. A licitat pana in ultimul moment, oferind in final pretul cel mai mare, si devenind proprietarul galionului pentru care a platit 900 de euro. Aceasta a fost, de altfel, cea mai mare suma platita la licitatia din seara balului, depasind recordul consemnat anul trecut.

Un alt moment special al licitatiei l-a constituit vanzarea naiului care i-a apartinut lui Gheorghe Zamfir. Pentru ca ii fusese oferit personal de catre artist, lui Sorin Cristea i-a fost greu sa se desparta de el, asa ca si-a anuntat din start intentia de a-l achizitiona. Pretul de pornire a fost de 100 de euro, si s- licitat pana cand suma s-a dublat, infinal, Sorin Cristea oferind ultimul pret, si rascumparand naiul cu 210 euro.

Prima harta a Romaniei Mari a fost achizitionata de familia Radu, care a licitat 270 de euro, iar pana la finalul licitatiei, viceprimarul Fanica Barla a mai achizitionat o macheta, a unui vas viking, plecand acasa cu o adevarata flota.

 

Rotary-4Nu doar cei care au licitat au contribuit la strangerea de fonduri, ci toti participantii, pe fiecare masa aflandu-se plicuri in care acestia au facut donatii substantiale. Balul s-a terminat dupa miezul noptii, ocazie pentru membrii Clubului de a trage linie si a face bilantul, pentru a vedea la cat se ridica sumele colectate in scop caritabil. Avand in vedere donatiile facute de la inceput de Torrent Pharma si Parmafood, numaratoarea a pornit din start de la 30.000 de euro. Adunate, sumele stranse din bunurile vandute la licitatie, donatiile participantilor, si procentul incasat din vanzarile realizate pe parcursul serii de un stand de bijuterii si obiecte vintage, depasesc 34.000 de lei, valoarea fiind mai mare decat donatiile stranse anul trecut.

In aceste conditii, organizatorii s-au declarat multumiti si au apreciat generozitatea celor care au contribuit la strangerea acestei sume.

Medicamentele donate de compania farmaceutica si o mare parte din bani vor fi folosite pentru tratamentul si operatiile de care au nevoie mai multi copii si batrani cu afectiuni cardiace grave, unii dintre acestia internati in centre de plasament sau in azile. Alimentele donate de Parmafood vor ajunge atat la bolnavii in cauza cat si la mai multe familii nevoiase care nu au altfel posibilitatea sa se bucure de Sarbatori.

Printre cei care au dat curs invitatiei rotarienilor buzoieni si au participat la balul caritabil s-au numarat primarul munivipiului Buzau, Constantin Boscodeala, deputatul Marcel Ciolacu, viceprimarul Fanica Barla, proprietarul spitalului Sfantul Sava, Adrian Alexandru, alaturi de artisti buzoieni, oameni de afaceri si simpatizanti ai miscarii rotariene.

PUBLICITATE


Comentarii (3)

  1. Mihaela Voinescu spune:

    Inca exista generozitate,inca sunt oameni carora semenii lor nu le sunt indiferenti…inca exista speranta…

  2. Florentina Topor spune:

    Ma bucur ca mai functioneaza din cand in cand darnicia!

  3. Elena Cazan spune:

    Bravo cinste lor!

Adaugati un comentariu


 

*