Inca sapte operatii pe cord realizate cu succes la spitalul de copii Marie Curie

14 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Mediciii romani si italieni isi propusesera initial sase operatii pentru saptamana aceasta, insa au intervenit si in cazul unui copil de trei ani cu malformatie de valva mitrala.

 

spital marie-curieSuccese pe linie, inregistrate de echipa de medici si asistenti italieni, asistati de medici din Romania, in cadrul celei de-a doua misiuni a Programului de dezvoltare a chirurgiei pediatrice cardiace demarat in luna august, la Spitalul Marie Curie din Bucuresti..

Misiunea s-a desfasurat pe durata a doua saptamani, timp in care au fost operati cu succes, pe cord, 11 copii care sufereau de malformatii cardice. Se poate spune chiar ca echipele de medici si-au depasit planul, intrucat pentru aceasta misiune fusesera programate 10 interventii chirurgicale, in final 11 copii primind sansa unei vieti normale.

Sapte dintre cele 11 operatii au fost efectuate in aceasta saptamana, sub coordonarea a sase medici, patru asistente si a unui perfuzionist, sositi din Italia, alaturi de specialistii romani instruiti in domeniul chirurgiei pediatrice cardiace in clinica italiana San Donato.

Copiii operati in aceasta saptamana au varste cuprinse intre 3 si 15 ani, iar in prezent, toti sunt intr-o stare favorabila, la fel ca si ceilalti patru, operati saptamana trecuta, de o alta echipa de medici italieni. Cinci dintre ei se afla internati in saloanele sectiei de Cardiologie a spitalului Marie Curie, iar ceilalti doi, fiind ultimii operati, se afla inca la terapie intensiva, urmand ca maine sa fie transferati si ei, in saloane.

 

operartii  inima copii marie curieCel mai grav caz operat de specialistii italieni de la clinica San Donato in colaborare cu medicii romani, a fost cel al unui copil in varsta de trei ani, nascut cu o malformatie a valvei mitrale. Operatia a fost una extrem de complexa si de dificila, insa in cele din urma medicii chirurgi au reusit sa repare malformatia de care suferea copilul, astfel ca acesta va putea duce o viata normala.

Activitatea chirurgicala din Departamentul de Cardiochirurgie al spitalului Marie Curie va continua cu misiuni medicale periodice si va deveni tot mai sustinuta, urmand a deveni complet functionala, cu specialistii din Romania.

Incepand din luna ianuarie 2014, inca doi doctori romani, un chirurg si un cardiolog, vor fi trimisi spre formare in Italia, in cadrul Programului de Dezvoltare a Chirurgiei Cardiovasculare Pediatrice, initiat de Ministerul Sanatatii, in colaborare cu clinica San Donato si fundatia Bambini Cardiopatici del Mondo. Obiectivul general al programului este scaderea mortalitatii neonatale si infantile datorate malformatiilor cardiace congenitale, iar obiectivul specific vizeaza imbunatatirea accesului si a calitatii acestor servicii pentru nou-nascuti si copii cu varste sub un an, cu malformatii congenitale cardiace.

PUBLICITATE

Categorii: Actual, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*