Italienii de la „San Donato” evalueaza conditiile de la „Marie Curie” din Bucuresti

6 august 2013 | 0 comentarii |

Specialistii italieni au vrut sa stabileasca necesarul de echipamente medicale pentru demararea primelor interventii cardiovasculare la copii, in ultimele luni ale acestui an.

 

interventie chirurgicala cardiacaExperti italieni de la Policlinico San Donato, Italia, au efectuat, in perioada 2-5 august, prima vizita de evaluare la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” din Bucuresti, in vederea analizarii conditiilor de lucru pentru efectuarea operatiilor chirurgicale cardiace la copii, anunta Biroul de presa al Ministerului Sanatatii (MS).

In aceasta perioada a avut loc o serie de intrevederi intre secretarul de stat dr.Raed Arafat,  conducerea Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti si expertii italieni, in scopul stabilirii necesarului de echipamente medicale pentru demararea primelor interventii cardiovasculare la copii, in cadrul Spitalului „Marie Curie”, sub coordonarea specialistilor italieni.

Intre timp, printr-un program de formare in Italia, finantat de statul roman, sunt pregatiti viitorii medici chirurgi si anestezisti, asistenti medicali pentru sala de operatie si terapie intensiva precum si tehnicieni in circulatie extracorporala care vor lucra la „Marie Curie”.

Ministerul Sanatatii a lansat un anunt pentru medicii care au specialitatea  chirurgie cardiovasculara, precum si pentru specialistii in anestezie-terapie intensiva, in vederea selectarii si trimiterii lor in Italia. O prima misiune va avea loc in cursul lunii septembrie, astfel ca specialistii italieni s-au intalnit si cu o serie de candidati care urmeaza sa parcurga programul de instruire in Italia, se mentioneaza in comunicat.

 

bebelusPe 9 iulie, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolasecu, l-a demis pe managerul Gabriel Smarandache de la „Marie Curie”, pentru ca nu s-a implicat si nu a gestionat corespunzator situatia sectiilor de Chirurgie cardiaca si ATI-Neonatologie care, desi dotate la cheie, sunt inca neutilizate, in timp ce copiii cu afectiuni si malformatii cardiace trebuie tratati in alte centre si in afara tarii.

Tot atunci, Nicolaescu a anuntat ca „am convenit ca impreuna cu noul manager de la Marie Curie sa incepem o pregatire a unui numar de 6 asistente la Tg Mures si, din luna octombrie anul acesta, o echipa condusa de medicul de Institutul Inimii sa efectueze operatii pe cord la copii, in spitalul Marie Curie, cateva zile pe luna”, proiectul discutat cu medicii de la Targu-Mures fiind complementar celui pe care Ministerul Sanatatii il realizeaza cu o Clinica din Milano, prin care patru echipe de medici si asistenti medicali vor participa la un program de specializare in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice, specialistii italieni fiind asteptati in Romania in luna august.

  Vizitele specialistilor italieni vor continua si in perioada urmatoare, in scopul selectarii personalului medical, precum si pentru pregatirea cadrului de desfasurare a primelor operatii la Spitalul „Marie Curie” din Bucuresti.


Categorii: Actual, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*