Dr. Florin Sangiu, noul presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Buzau

26 septembrie 2016 | 0 comentarii |

El si-a adjudecat functia de presedinte cu 72 de voturi din 109 posibile, in timp ce dr. Stelian Mihalcea, contracandidatul sau, a fost preferat de 35 dintre medicii veterinari prezenti la urne.

 

Florin Sangiu si Danut Pale

Florin Sangiu si Danut Pale

Dupa 14 ani in care au avut acelasi presedinte, medicii veterinari buzoieni si-au ales un nou sef al Colegiul Judetean al Medicilor Veterinari (CMV). Cea mai importanta functie a Puterii profesionale i-a revenit, in urma votului din 23 septembrie, medicului Florin Sangiu, care a primit 72 de voturi din 107 valabil exprimate, respectiv, din 109 posibile, acesta fiind numarul membrilor Colegiului prezenti la urne. Contracandidatul sau, dr. Stelian Mihalcea, a obtinut 35 de voturi din totalul celor valabil exprimate.

Dupa cinci mandate consecutive, dr. Danut Pale nu si-a mai depus candidatura la sefia Puterii profesionale si nici pentru alte functii in cadrul CMV, considerand ca „este momentul ca si alti colegi sa se implice in sustinerea si promovarea drepturilor medicilor veterinari din judet si a medicinei veterinare ca profesie, in general, sa monitorizeze respectarea deontologiei profesionale si sa se implice in relatia cu autoritatile”, dupa cum a declarat pentru SanatateaBuzoiana.ro.

 

Dare de seama CMV 2016Sedinta Adunarii Generale, care a debutat cu prezentarea bilantului activitatii ultimilor trei ani de catre fosta conducere, a fost una calma. Raportul Biroului Executiv, ca si cele ale Comisiei de Cenzori si Comisiei de Deontologie au fost aprobate in plen, dupa care s-au prezentat candidaturile la functia de presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Romania si candidaturile la functia de presedinte al Colegiului Judetean Buzau al Medicilor Veterinari.

In cursa pentru cea mai importanta functie a organizatiei profesionale la nivel judetean s-au aflat, asa cum SanatateaBuzoiana.ro v-a informat deja, medicii Florin Sangiu si Stelian Mihalcea. Primul a mai detinut functii in Biroul CMV si este presedinte al Patronatului Medicilor Veterinari, iar cel de-al doilea a ocupat diverse functii de conducere in cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau si detine sefia Sindicatului Medicilor Veterinari Buzau, asa ca electorii erau deja familiarizati cu modul de gandire al fiecaruia si cu gradul lor de implicare in rezolvarea unor probleme profesionale.

 

presedinte Comisie electoralaLa urne, mai mult de doua treimi dintre cei prezenti, cat era necesar pentru a putea fi validate alegerile din primul tur, au votatpentru” preluarea functiei de presedinte de catre medicul Florin Sangiu. Dintre cei 153 de membri cati are la ora actuala Colegiul Medicilor Veterinari Buzau, la urne au fost prezenti 109. Dupa numararea voturilor, dr. Florin Sangiu a obtinut 72 de voturi, iar dr. Stelian Mihalcea 35 de voturi, doua dintre buletinele de vot fiind anulate.

Comisia electorala locala, coordonata de dr. Mihai Caloian – presedinte, impreuna cu medicii Rodica Ghican, Romeo Stefan Pinghel, Ion Boanca, Gheorghe Danila – membri, au monitorizat, alaturi de cei doi candidati, intregul proces al alegerilor, astfel incat nu au existat suspiciuni asupra numarului de electori sau a felului in care fiecare si-a exprimat optiunea. De altfel, pe parcursul intregului proces de votare, cei doi candidati s-au asigurat, unul pe altul, ca oricare va fi rezultatul, vor ramane prieteni si vor colabora in interesul bunului mers al organizatiei profesionale, iar la final s-au felicitat reciproc.

 

Florin Sangiu si Stelian Mihalcea

Florin Sangiu si Stelian Mihalcea

In urma procesului electoral din 23 septembrie 2016 a fost ales si noul Consiliu Judetean al Colegiului Medicilor Veterinari, format din 15 membri cu drepturi depline si 3 supleanti, care va conduce organizatia profesionala in urmatorii trei ani. Potrivit presedintelui Comisiei Electorale locale, dr. Mihai Caloian, medicul Florin Sangiu va ocupa si functia de presedinte al CJ al CMV, iar functia de secretar a fost atribuita medicului Costel Ghican, cel care a detinut aceasta functie si in mandatul anterior.

Comisia de cenzori il va avea ca presedinte pe dr. Constantin Patrascu, iar Comisia de Deontologie va fi formata din dr. Veronel Dragomir – presedinte, dr. Ion Budisteanu – secretar si dr. Mioara Ghican – vicepresedinte. Pentru Congresul National al Medicilor Veterinari au fost votati sa participe, pentru a reprezenta Colegiul Judetean, atat in alegerile generale cat si in luarea unor decizii la nivel national, noul presedinte ales, dr. Florin Sangiu, dr. Marijan Milea, dr. Costel Ghican, dr. Mihai Caloian si dr. Sandu Dumitru.

 

alegeri medici veterinari (16)Dupa validarea alegerilor de catre Comisia Electorala Centrala, la prima sedinta a noului Birou Judetean al CMV Buzau, care va avea loc, probabil, chiar in aceasta saptamana, Biroul Electoral Judetean isi va inceta activitatea. Tot atunci vor fi atribuite functiile in cadrul Biroului Executiv Judetean, iar noua conducere a Colegiului Medicilor Veterinari Buzau isi va intra in atributii.

Noul presedinte ales, dr. Florin Sangiu, a tinut sa multumeasca colegilor care l-au votat, dar si celor care nu l-au votat, asigurandu-i pe toti ca va exista o transparenta totala a activitatii Colegiului si ii va reprezenta cu aceeasi disponibilitate, cerandu-le tuturor membrilor, asa cum a facut-o si in prezentarea platformei sale electorale, sa se implice, fiecare cu ce stie mai bine, in bunul mers al organizatiei profesionale. „Asa cum am promis, voi face toate demersurile pentru a se adopta o serie de masuri prin care activitatea medicului veterinar sa fie valorizata, astfel incat sa-i redea profesionistului din acest domeniu atat statutul pe care il merita cat si drepturile legale pentru activitatea prestata, in interesul asigurarii sanatatii animalelor si a sanatatii publice, de aceea solicit fiecarui membru al Colegiului sa se implice activ, cu experienta pe care o are, in identificarea si gasirea solutiilor care sa permita buna desfasurare a activitatii de medic veterinar”, spune noul presedinte.

 

sangiu voteazaDr. Florin Sangiu este medic veterinar cu drept de libera practica in comuna Cochirleanca, din 1999, dupa absolvirea Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti. Din februarie 2014 este si presedinte al Patronatului Medicilor Veterinari Buzau, iar in mandatul anterior a ocupat functia de vicepresedinte al Comisiei de Deontologie a filialei locale a CMV. Este considerat un bun comunicator si mediator, permanent la curent cu legislatia si dispus sa impartaseasca colegilor ceea ce stie.

Considera ca medicii veterinari trebuie sa fie consultati la elaborarea unor acte normative privind modificarea legislatiei, astfel incat aceasta sa nu mai fie ambigua si sa se armonizeze cu legislatia europeana, de aceea va face tot posibilul sa existe o buna colaborare a CMV cu DSVSA si ANSVSA, precum si cu autoritatile locale si centrale. Un accent deosebit considera ca trebuie pus pe asigurarea „ridicarii nivelului stiintific al medicului veterinar, prin organizarea si facilitatrea participarii la cursuri, seminarii, conferinte si congrese de specialitate”. In acelasi timp isi doreste ca toti colegii sai sa constientizeze ca „toti avem drepturi, dar si obligatii, iar daca ne dorim sa fim respectati, trebuie sa stim sa-i respectam la randul nostru, pe ceilalti”.

 

GALERIE FOTO


Adaugati un comentariu


 

*