Ordinul Asistentilor Medicali se pregateste de alegeri

2 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Pe 16 octombrie, asistentii medicali si moasele din judet sunt chemati la urne pentru a-si alege o noua conducere a „Puterii profesionale”. Cea mai mare „batalie” va fi data pentru functia de presedinte, ocupata interimar de fosta vice Elena Comanescu, dupa ce fosta presedinta,Claudia Stefan, a demisionat.

Elena Comanescu, presedinta OAMGMAMR

Asistentii medicali buzoieni se pregatesc de alegeri. Peste numai doua saptamani, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) isi va alege o noua echipa a Consiliului Judetean al  „Puterii profesionale” si un nou presedinte.

Chiar maine, actualul Birou al Consiliului Judetean se intalneste pentru a pune la punct detaliile organizarii in conditii de legalitate si securitate a procesului electoral. Imediat dupa aceea, campania electorala incepe, iar cei care doresc sa candideze la o functie in Consiliul Judetean al OAMGMAMR  vor avea ocazia sa-si convinga colegii ca merita sa-i reprezinte in forul profesional care acorda dreptul de libera practica, organizeaza cursurile de educatie medicala continua, sustine drepturile si cauzele asistentilor medicali si moaselor la nivel national si nu in ultimul rand, sanctioneaza abaterile de la deontologia profesionala care pot merge de la o simpla mustrare pana la interzicerea de a mai profesa.

Am stabilit, in acest week-end, impreuna cu conducerea Ordinului de la  nivel central, ca pe 16 ocrombrie sa aiba loc alegerile pentru Consiliul Judetean si presedinte, la nivel local. Chiar miercuri, ne intalnim in cadrul Biroului CJ pentru a-i informa despre alegeri si pentru a stabili Comisia Electorala si conditiile in care se va desfasura procesul electoral, in acord cu legislatia actuala. Astfel, candidaturile pentru Birou si pentru presedinte se pot depune la sediul OAMGMAMR Buzau, pana pe data de 11 octombrie, iar pe 15 octombrie se vor afisa listele cu candidatii eligibili. Pe 16 octombrie are votarea membrilor Consiliului Judetean si a reprezentantilor in Adunarea Generala a Ordinului, iar pe 18 octombrie totul se va definitiva odata cu stabilirea membrilor in Consiliul Judetean, in Adunarea Nationala a Ordinului, a membrilor Biroului Judetean si, respectiv, desemnarea presedintelui. Dupa validarea de catre Comisia Electorala Centrala, noua echipa isi va lua in primire mandatul pentru care a fost investita”, a precizat Elena Comanescu, presedintele interimar al OAMGMAMR, anuntandu-si totodata candidatura pentru cea mi importanta functie din Ordin, in mandatul viitor.

Elena Comanescu este asistent medical principal in cadrul Sectiei Boli Infecto-contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau si a ocupat, in mai multe randuri, diferite functii in Sindicatul sanitas si in Ordinul Asistentilor Medicali. In ultimul mandat a fost vicepresedinte, pana la sfarsitul lunii mai, cand a preluat „fraiele” Ordinului de la Claudia Stefan, ca presedinte interimar.


Adaugati un comentariu


 

*