Ordinul Asistentilor, din nou la urne. Vezi care sunt castigatorii Turului I

18 octombrie 2012 | 1 comentariu |

Pentru Circumscriptia Spitalului Judetean, unde participarea a fost sub 52%, votul se reia marti,  23 octombrie, la sediul Colegiului Medicilor. In celelalte noua circumscriptii s-au desemnat reprezentantii in Adunarea Generala.

 

Asistentii medicali din Spitalul Judetean de Urgenta vor merge din nou la vor. Alegerile din 16 octombrie, pentru desemnarea celor 32 de reprezentanti ai Adunarii Generale a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) nu au putut fi validate, din cauza slabei participari la vot a asistentilor medicali din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), unde se afla cel mai mare numar de membri cu drept de vot (peste 700 din cei 1.600 din intregul judet).

Potrivit presedintelui Biroului Electoral Judetean, Liliana Gheorghiu, participarea la vot a fost „in total, de aproximativ 62%, ceea ce inseamna ca nu s-a realizat cvorumul de doua tremi care ar fi permis validarea alegerilor din primul tur. Cea mai slaba prezenta la vot a fost la Spitalul Judetean (sub 52%), unde de altfel se va organiza si Turul II, in celelalte circumscriptii din judet depasindu-se 72%  si stabilindu-se deja care vor fi reprezentantii in Adunarea Generala”, mentionand ca potrivit normelor stabilite la nivel Central, nu este necesara reluarea votului in toate circumscriptiile electorale, ci doar in cele in care nu s-au intrunit conditiile de validare.

Din cadrul Spitalului Judetean, potrivit principiului de reprezentare stabilit prin norme, vor fi desemnati 15 asistenti medicali in Adunarea Generala.

Deocamdata, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral, s-au desemnat 17 dintre cei 32 de reprezentanti, pentru:

 • Spitalul Municipal Rm. Sarat: Iulian Banica, Rodica Gavrila, Monica Pruteanu si Ion Adrian Tusinschi;
 • Serviciul judetean de Ambulanta: Adrian Vicentiu Ralea si Ion Stoicescu
 • Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca: Madalina Cazacu, Mirela Creanga si Maria Tanase;
 • Spitalul Nehoiu si cabinetele medicale din zona: Viorica Dutu si Elisabeta Vasile; 
 • Spitalul Vintila Voda si imprejurimi: Elena Dobroiu; 
 • Spitalul Smeeni, si cabinetele arondate, precum si zona Pogoanele : Nicu Patrascu; 
 • Spitalul, Policlinica si dispensarele CFR: Carmen Butu si Mariana Ionita;
 • Dispensarele MAI si MApN: Lenuta Luminita Banu; 
 • Medicina scolara: Georgeta Voicila. 

Pe data de 23 octombrie 2012, la sediul Colegiului Medicilor din incinta  Spitalului Judetean, se va desfasura Turul II al alegerilor, la care nu mai exista conditia indeplirii cvorumului de doua treimi. Rezultatele vor fi transmise Biroului Electoral Central pentru validare, dupa care, pe 25 octombrie se va intruni Adunarea Generala. In cadrul acesteia se vor stabili reprezentantii in  Consiliului Judetean, Biroul de coordonare al OAMGMAMR Buzau si reprezentantii in Consiliul National. Totodata vor fi desemnate functiile in cadrul Biroului CJ, respectiv, se vor alege presedintele, vicepresedintii si secretarul general care vor reprezenta organizatia profesionala in urmatorii patru ani.Comentarii (1)

 1. asistent spune:

  Multe schimbari. Imi place.

Adaugati un comentariu


 

*