Corina Donescu, noul reprezentant al SANITAS in conducerea CNSLR Fratia

27 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Ieri, Filiala Buzau a Confederatiei a avut alegeri pentru a-si desemna o noua conducere. Presedinte a ramas Cornel Radu, care va fi ajutat de un primvicepresedinte, doi vicepresedinti si un secretar.

 

Corina Donescu

Asistentul medical urgentist Corina Donescu a primit ieri, cand au avut loc alegeri pentru desemnarea noii conduceri a CNSLR Fratia Buzau, votul de incredere pentru a detine, in urmatorii patru ani, functia  de primvicepresedinte al confederatiei sindicale.

In functia de presedinte al Fratia, sindicalistii buzoieni l-au reales pe Cornel Radu pentru inca un mandat, iar acesta va fi ajutat de Corina Donescu – primvicepresedinte, Gheorghe Bogzoiu si Traian Duteu – vicepresedinti si Viorel Petcu – secretar.

Corina Donecu, care are deja o bogata activitate sindicala, detinand din 2001 functia de vicepresedinte al Filialei Buzau a SANITAS (in perioada 1998-2001 a fost lider de grupa sindicala), principala formatiune sindicala din sanatate, spune ca a candidat pentru aceasta functie pentru ca „liderul SANITAS Buzau, Mariana Munteanu, cea care a fost primvicepresedinte din partea sindicatului reprezentativ al sistemului medical, a vrut sa se retraga”, fapt confirmat de Munteanu, care spune ca „a venit vremea ca si membrii mai tineri sa preia stafeta si sa se implice in activitatea sindicala”.

Noul primvicepresedinte al CNSLR Fratia Buzau spune ca isi doreste „sa reusim sa strangem randurile mai mult in jurul Confederatiei, pentru ca intotdeauna s-a dovedit ca fiind mai multi si mai uniti, putem fi mai puternici”.

Corina Donescu si-a exprimat insa si regretul ca „oamenii inca nu au reusit sa constientizeze ca sindicatul nu inseamna doar un for de unde sa astepti sa primesti cadouri de Poaste si de Craciun, ci mai ales trebuie sa fie organizatoia care lupta pentru drepturile lor salariale si care a obtinut sporurile, tichetele de masa, incadrarile salariale si pastrarea locurilor de munca, in urma negocierilor cu Ministerul Sanatatii, care altfel n-ar fi dat nimic, chiar daca dupa fiecare etapa castigata de sindicate, se lauda cu toate acestea. Daca nu ar fi fost presiunile sindicale si presa care sa arate neajunsurile din sistem, am fi fost nevoiti, probabil, sa acceptam sa lucram cu un salariu minim pe economie ”, explica noua primvicepresedinta a Fratia, mentionand ca multe lucruri si-ar dori sa se schimbe, atat in sistem cat si in activitatea sindicala, iar pentru asta va face tot ce-i va sta in putinta.  


Adaugati un comentariu


 

*