Elena Comanescu este de astazi, oficial, presedinte al Ordinului Asistentilor Medicali

25 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Ea face echipa in urmatorul mandat de patru ani cu Mariana Munteanu, Ion Stoicescu si Adrian Tusinschi – vicepresedinti si Cleopatra Ispas – secretar general. In Adunarea Nationala a OAMGMAMR, Buzaul va fi reprezentat de Elena Comanescu, Mariana Munteanu si Cleopatra Ispas.

 

S-a tras linie. Dupa doua saptamani de alegeri maraton, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) – Filiala Buzau si-a desemnat noua echipa de conducere, care va reprezenta „puterea profesionala” la nivel judetean si national in urmatorii patru ani.

Astazi, cei 33 de reprezentanti ai Adunarii Generale desemnati in urma votului din 16 octombrie (Turul I) si al celui din 23 octombrie in care s-au desemnat reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta, au ales noul Consiliu Judetean, format din 15 membri. Potrivit Comisiei Electorale, si-au exprimat dreptul la vot toti cei 33 de reprezentanti, 31 de voturi fiind validate si 2 anulate.

Lista completa cu candidatii validati si numarul de voturi obtinut de fiecare dintre ei poate fi consultata  AICI .

Dupa amiaza, in cadrul primei sedinte din acest mandat, reprezentantii CJ si-a desemnat, tot prin vot, Biroul de coordonare (in care s-au atribuit functiile de conducere) si reprezentantii in Adunarea Nationala a OAMGMAMR.

Elena Comanescu, fostul presedinte interimar, a obtinut cel mai mare mare numar de voturi (9 din 15 posibile) si va fi, in urmatorul mandat, sefa organizatiei profesionale la nivel judetean, contracandidata sa, Luminita Turcu, obtinand cu 3 voturi mai putin. Biroul a fost completat cu trei vicepresedinti – Mariana Munteanu (14 voturi), Ion Stoicescu (15 voturi) si Adrian Tusinschi (15 voturi). Tot cu 15 voturi a fost creditata si Cleopatra Ispas, pentru functia de secretar general la care, de altfel, a fost singurul candidat.

Cei trei reprezentanti desemnati de Consiliul Judetean pentru Adunarea Nationala sunt: Elena Comanescu (15 voturi), Cleopatra Ispas (15 voturi) si Mariana Munteanu (14 voturi).

Noua echipa de conducere a Ordinului Asistentilor si-a luat astfel atributiile in primire si promite ca va face „tot ce este posibil ca organizatia profesionala buzoiana sa fie bine reprezentata la nivel national, iar drepturile asistemtilor medicali si moaselor sa fie luate in consideratie de guvernanti” a declarat dupa aflarea rezultatelor alegerilor, Elena Comanescu, mentionand ca „atat perfectionarea continua a membrilor organizatiei cat si respectarea deontologiei profesionale sunt prioritati de care se va tine permanent cont, astfel incat aceasta profesie sa fie reprezentata de oameni competenti si, in acelasi timp, sa primeasca atat increderea pacientilor cat si respectul autoritatilor”.  

Starea de usor disconfort resimtita de cei „invinsi” a fost repede depasita, intruct „ alegerile pentru functiile de conducere ale Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania la nivel judetean s-au desfasurat fara incidente, conform prevederilor OUG 144/2008, privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si a legislatiei in vigoare privind organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania si conform regulamentului electoral care a fost adoptat de Consiliul National al OAMGMAMR”, potrivit presedintelui Comisiei Electorale Judetene, Liliana Gheorghiu.

Lista completa a membrilor Adunarii Generale si Consiliului Judetean al OAMGMAMR poate fi consultata AICI .

 


Adaugati un comentariu


 

*